Foto: stockfoto

Provincie verwacht hinder op kruising bij Woerden bij vervanging verkeerslichten

  •   keer gelezen

WOERDEN • Wie geregeld op de kruising van de Europabaan/M.A. Reinaldaweg (N204) rijdt of gebruik maakt van de op- en afritten van de A12 in Woerden, moet vanaf maandag 10 januari rekening houden met verkeershinder. Dat komt omdat verkeerslichten worden vervangen. De werkzaamheden duren tot en met donderdagmiddag 13 januari. 


De vervanging is volgens de provincie Utrecht nodig omdat het materiaal aan het eind van zijn levensduur is. Tijdens de werkzaamheden zijn de verkeerslichten uitgeschakeld. Verkeersregelaars leiden het verkeer tussen 07.00 uur ’s ochtends en 21.00 uur ’s avonds over het kruispunt. De snelheid wordt verlaagd naar 50 kilometer per uur. 

Borden
Bij calamiteiten krijgen de nood- en hulpdiensten altijd een snelle en vrije doorgang. Na 21.00 uur ’s avonds worden weggebruikers er met borden op gewezen dat de verkeerslichten buiten bedrijf zijn. De werkzaamheden brengen tevens geluidsoverlast met zich mee. Vooral het inslijpen van de detectielussen in het asfalt kan de nodige herrie geven.

Het werk bestaat uit het plaatsen van een nieuwe regelkast langs de weg, het aanbrengen van nieuwe detectielussen in het wegdek en het vervangen van de lampen en drukknoppen van de verkeerslichten. De nieuwe led-lampen zijn ook bij felle zon en bij slecht weer goed zichtbaar. Daarnaast besparen ze energie en hebben ze een langere levensduur. Verder worden de masten geschilderd. 

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten