<p>&bull; Leerlingen spelen op een blaasinstrument tijdens een muziekles in Het Klooster.</p>

• Leerlingen spelen op een blaasinstrument tijdens een muziekles in Het Klooster.

(Foto: Het Klooster)

Het Klooster start met muziekinstrumentenbank

  •   keer gelezen

WOERDEN • Wie thuis nog een oud instrument heeft liggen, kan deze vanaf nu schenken aan de muziekinstrumentenbank van Het Klooster in Woerden.


Een muziekinstrument is behoorlijk prijzig in de aanschaf. Zeker grotere instrumenten kosten al gauw honderden euro’s. “Niet iedereen kan dit zomaar betalen”, weet Twan van Lierop van Het Klooster. “Met name voor gezinnen met een lager inkomen is dit een belemmering. Door een muziekinstrumentenbank in het leven te roepen, willen wij de financiële drempel wegnemen, zodat zo veel mogelijk kinderen in de regio Woerden in staat zijn hun muzikale talenten te ontwikkelen.”

Als er genoeg instrumenten bij Het Klooster binnenkomen, kunnen kinderen een instrument in bruikleen krijgen om deze te gebruiken in de muziekles en om thuis te oefenen. Het Klooster beschikt volgens Van Lierop nu al over verschillende instrumenten, “maar die blijven hier voor de muzieklessen. Dat is met name voor leerlingen die al wat langer spelen best vervelend. Je komt namelijk op een gegeven moment op het punt dat je je eigen instrument wilt hebben.”

Zolders
Van Lierop is er zeker van dat er in Woerden en omgeving genoeg ongebruikte en ‘vergeten’ instrumenten in kasten en op zolders liggen te verstoffen. ‘Er zijn genoeg muzikanten die een nieuw instrument kopen en het oude bewaren. Dat is natuurlijk niet zo gek, maar het zou zo mooi zijn om een dergelijk instrument een tweede leven te geven door het aan de muziekinstrumentenbank te doneren. Daarmee geef je een kind de kans om een instrument te leren bespelen. Hoe mooi is dat?”

Instrumenten die worden ingeleverd moeten wel ‘bruikbaar’ zijn, dus in een redelijk tot goede staat verkeren. Van Lierop: “Piano spelen op een piano zonder toetsen is wel heel lastig. Maar een gitaar waar één van de snaren van is geknapt kunnen we natuurlijk wel maken.” Een instrument inleveren kan door een afspraak te maken via: info@kloosterwoerden.nl. “Na de lockdown (14 januari) is het tevens mogelijk een instrument bij de balie in te leveren.”

kloosterwoerden.nl/muziekinstrumentenbank

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten