<p>• Mirte Damen.</p>

• Mirte Damen.

(Foto: Carla Vermeend)

Column Mirte Damen: Proost

  •   keer gelezen

Het laatste wat ik tikte voor 2021 was: Wees lief voor jezelf en voor anderen. Help een ander. We staan nu echt veel te ver van elkaar af. Maar ja het is ook een gekke gedachte natuurlijk dat vrede op aarde. En een welbehagen voor alle mensen. 


We zijn nu twee weken verder en Kerst was vreten op aarde maar dat vrede en een welbehagen voor alle mensen is weer goed mislukt. En dat nog voor Driekoningen…. Een nieuw record, tja als ik dit tik is het 5 januari. Bizar hoe men weer weg is bij de kerstgedachten.. welke gedachten… Kerst, wat is dat eigenlijk?

Tja en wie zijn schuld is het dat we zo doordraaien…? En dat de malle molen van het leven waar iedereen rustig zijn eigen rondjes in meedraaide nu is veranderd in een non-stop Python van de Efteling, een achtbaan met de turbo aan? Maar de Efteling is ook in lockdown? We laten onszelf nu non-stop opnaaien. Door alles en iedereen. Maar je doet het zelf. Velen hebben ook echt veel te korte lontjes en gedragen zich er ook graag naar. 

Ik snap het ook wel met dat vuurwerk-verbod… We begonnen letterlijk dit jaar met een groot stil protest. Nou ja stil.. stil… Maar wel een knallend groot protest. En ik genoot er echt van en met mij vele anderen. Zelden zulk mooi vuurwerk gezien. Ja en dat is echt democratie toch?
Als je besluit als meerderheid dit gaan we niet doen, wij doen het zo, dan kan je echt daar niks tegen doen.  En nu zelfs met minder ongelukken dan ooit en mooier vuurwerk. Dan volgend jaar dus hetzelfde als in België. Opgelost. En mooi siervuurwerk.

Verder waren we het dus wel ééns (ja het kan nog mensen) over het volgende: er is een nieuwe buckler-lul en die heet: de pauper-kabouter. Oftewel Lil’ Kleine, de rapper…  Die heet nu voor de rest van zijn leven: de pauper-kabouter. En terecht! Dank Peter Pannekoek. Jij mocht mensen in de traditie van oudejaarsavond de maat nemen.

En over maten en nemen gesproken. Ik hoop echt dat mensen er weer één samen met hun maten mogen nemen. En het liefst op culturele plek, in de horeca of op de dansvloer. Proost. Maak er wat van dit jaar!

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten