<p>• Beweegteam Woerden daagt de lokale politieke partijen uit om mee te doen met een 'stappenstrijd'.</p>

• Beweegteam Woerden daagt de lokale politieke partijen uit om mee te doen met een 'stappenstrijd'.

(Stockfoto)

‘Stappenstrijd’ tussen politieke partijen

  •   keer gelezen

WOERDEN • Bewegen is, zeker in deze tijd, van groot belang voor de gezondheid. Reden voor Beweegteam Woerden om politieke partijen in Woerden uit te dagen om in de weken voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart hun stappen te tellen. 


‘Door per politieke partij het aantal gezette stappen in die periode te verzamelen, en dit te delen door het aantal deelnemers, ontstaat er een aansprekende vergelijking tussen de verschillende partijen’, schrijft Beweegteam Woerden in een brief aan raadsleden en het college. ‘Door meer stappen te zetten kan het belang van bewegen op een aansprekende manier worden benadrukt.’

Smartphone
Deelnemers geven op twee momenten door hoeveel zij in een periode van één week gebben gelopen. Ze kunnen zelf kiezen op welke wijze zij hun stappen geteld willen hebben: via de smartphone of een aparte stappenteller. Bij Beweegteam Woerden is het mogelijk een stappenteller (Fitbit) in bruikleen te krijgen.  

Eerder deden Tweede Kamerleden in de aanloop naar de meest recente verkiezingen mee aan ‘De Politieke Stappenstrijd’, een initiatief van de Hogeschool Rotterdam, de Haagse Hogeschool en Ambition by Sport Foundation. Dit is een stichting die zich richt op het bevorderen van gezonde leefstijl. 

De initiatiefnemers wijzen erop dat in veel verkiezingsprogramma’s het belang van gezond gedrag en bewegen wordt benadrukt. ‘Juist bij dit onderwerp gaat het echter niet alleen om woorden, maar om daden.’

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten