• Gerard Kremers.
• Gerard Kremers. (Foto: aangeleverd)

Voormalig centrummanager Gerard Kremers (76) overleden

  •   keer gelezen

WOERDEN • Gerard Kremers is afgelopen vrijdag op 76-jarige leeftijd overleden. Kremers zette zich jarenlang in voor het Stadshart van Woerden.


Niet bang zijn voor leegstand was een uitspraak van deze voormalige centrummanager die op 10 januari 2014 de gemeentelijke onderscheiding kreeg voor zijn inspanningen. Vooral tijd en overleg stopte Gerard in het Stadshart toen op het oog allerlei winkels en winkelketens ‘opeens’ in de problemen verkeerden, zo vertelde hij in een interview in deze krant in januari 2015. 

Laatste schakel
Als intermediair vastgoed van de binnenstad Woerden bracht hij partijen bij elkaar om leegstand in de Woerdense binnenstad tegen te gaan. Zo dacht hij ook dat sluiting van allerlei winkels mogelijk aan hoge huren kon liggen en dat die huren omlaag zouden moeten, maar dat was pas de laatste schakel. “Als je alles hebt geprobeerd om je zaak levendig te houden, of misschien juist niets hebt gedaan, pas dan kom je op het breekpunt dat je de huur niet meer kunt betalen”, zo vertelde hij. 

Basis
Kremers hamerde er bij ondernemers ook op dat ze met hun tijd mee moesten gaan en kansen moesten pakken. Hij voedde de ondernemers op een vriendelijke manier ook een beetje op. De Woerdense basis is goed, verklaarde hij meermaals. “Je hebt het gratis decor van een sfeervolle binnenstad.” Daarom was hij nooit bang voor leegstand omdat het mooie panden zijn en er altijd wel landelijke belangstelling was. Hij stopte eind 2019 met zijn werk. Heel goed werk want sinds zijn aantreden in 2012 halveerde de leegstand in de binnenstad.

Ook het CDA Woerden staat in een kort bericht stil bij het overlijden van Gerard Kremers. ‘Gerard was als betrokken lid een inspirator en hij was voor ons ook altijd beschikbaar als klankbord. We zullen Gerard missen’.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten