<p>&bull; Zelftest.</p>

• Zelftest.

(Foto: 123RF.com)

Gratis zelftests blijven beschikbaar voor Woerdense minima

  •   keer gelezen

WOERDEN • Het blijft voor Woerdenaren met een laag inkomen mogelijk om via meerdere instellingen gratis zelftests te krijgen. Daarmee kunnen ze bij zichzelf een test afnemen of ze wel of niet besmet zijn met het coronavirus.  


De instellingen merken dat er onder minima behoefte bestaat aan gratis zelftests. Tegelijkertijd geven zij aan dat deze soms opraken. Daarom bestelde de gemeente net voor de kerstdagen driehonderd zelftests en leverde die af bij Ferm Werk, Vluchtelingensteunpunt Groene Hart en het Inloophuis. Indien nodig zal de gemeente Woerden de voorraad aanvullen. ‘We blijven onze inwoners ondersteunen zolang dat nodig is’, zegt het college in antwoord op vragen van Progressief Woerden. 

Mondkapjes
Het kabinet stelt al langere tijd zelftests beschikbaar voor medewerkers en leerlingen op de basisschool (vanaf groep 6) en het voortgezet onderwijs zodat ze zichzelf twee keer per week kunnen testen. Daarnaast krijgen klanten van de Voedselbank gratis zelftests. Het college denkt er eveneens aan om mondkapjes beschikbaar te stellen aan minima. ‘Het is belangrijk dat onze inwoners beschikken over beschermingsmiddelen om zo veilig mogelijk door deze coronacrisis te komen.’

Het college wijst op de aanwezige testlocatie in Woerden. Daar kunnen inwoners zich gratis laten testen op het coronavirus.  

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten