• CDA-Kamerlid Henri Bontenbal.
• CDA-Kamerlid Henri Bontenbal. (Foto: aangeleverd)

Kamerlid Henri Bontenbal op nieuwjaarsbijeenkomst CDA Woerden

  •   keer gelezen

WOERDEN • Kamerlid Henri Bontenbal spreekt op vrijdag 21 januari op de nieuwjaarsbijeenkomst van het CDA Woerden. Tijdens de digitale bijeenkomst (live te volgen via YouTube) gaat hij in op de energietransitie in Nederland en wat dit voor gemeenten betekent.


De bijeenkomst markeert de aftrap van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen die op 16 maart zullen plaatsvinden. Lijsttrekker Job van Meijeren noemt de opgave om energie te besparen en schoon op te wekken één van de grootste uitdagingen voor de komende jaren. “Wij willen dat Woerden ook voor onze kinderen en kleinkinderen een prettige gemeente blijft om te wonen. Ons energiegebruik moet dan veranderen. We zullen allereerst flink energie moeten gaan besparen, bijvoorbeeld door het starten van een lokaal isolatiefonds. Ook moeten we veel meer schone energie gaan opwekken, wat het CDA betreft zo kleinschalig mogelijk, waarbij ieder dak een bijdrage gaat leveren.” 

De nieuwjaarsbijeenkomst start rond 20.30 uur en is voor iedereen live te volgen via het YouTube-kanaal van het CDA Woerden.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten