Foto: 123RF.com

Achttien maanden celstraf voor schutter winkelcentrum Tournoysveld

  •   keer gelezen

WOERDEN • De 45-jarige man uit Woerden die vorig jaar op Koningsdag bij winkelcentrum Tournoysveld met een vuurwapen schoot, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. 


De schutter zou een conflict hebben gehad met een andere man die uitmondde in een schietpartij. Op camerabeelden is te zien dat de Woerdenaar op het Tournoysveld staat als er een auto komt aanrijden. Een man stapt uit de auto, loopt naar de Woerdenaar toe en valt hem aan. Tijdens dit gevecht pakt de Woerdenaar een wapen en schiet daar twee keer mee in de richting van de flat waar hij voor staat.  

Poging tot doodslag
Uiteindelijk loopt de man die de vechtpartij begon richting de auto waarna de Woerdenaar één keer in zijn richting schiet. Uit onderzoek van de politie blijkt dat de kogel van dit derde schot op korte afstand langs de andere man is gegaan. Met dit derde schot zou de schutter zich schuldig hebben gemaakt aan poging tot doodslag. Er is door de rechtbank geen noodweer vastgesteld. De man had zich wel mogen verdedigen, maar het verdedigingsmiddel - een geladen vuurwapen -  staat niet in verhouding tot de aanval.

Naast de gevangenisstraf moet de Woerdenaar ook een eerder voorwaardelijk opgelegde werkstraf uitvoeren. Daarnaast moet hij een schadevergoeding betalen omdat de derde kogel een reclamebord en auto raakte.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten