<p>&bull; Een van de dierenverzorgers met twee van de vier geboren geitenlammetjes.&nbsp;&nbsp;</p>

• Een van de dierenverzorgers met twee van de vier geboren geitenlammetjes.  

(Foto: Alex de Kuijper)

Dierenweide Kukele-boe uit voorzorg dicht door uitbraak vogelgriep in Nieuwerbrug

  •   keer gelezen

WOERDEN • Kukele-boe blijft voorlopig dicht. De dierenweide in het Woerdense Brediuspark mocht na de versoepeling van de coronaregels sinds zaterdag weer bezoekers ontvangen, maar door vogelgriep in Nieuwerbrug gaat de deur alweer op slot.   


Om verspreiding van het virus te voorkomen heeft het RIVM voor pluimveehouders binnen een cirkel van 10 kilometer rond het getroffen bedrijf maatregelen genomen. Kukele-boe valt binnen deze cirkel en blijft daarom voorlopig gesloten. De dierenverzorgers proberen daarmee te voorkomen dat het pluimvee van de dierenweide ziek wordt en daardoor mogelijk geruimd gaat worden. 

Beschuit
De sluiting is jammer, want afgelopen weekend zijn de eerste vier geitenlammetjes van het jaar geboren. Deze keer dus geen beschuit met muisjes om het te vieren. Dat is volgens Kukele-boe niet alleen teleurstellend voor de bezoekers, maar ook voor de dierenverzorgers. ‘Want wat is er leuker om in de kraamkamers de pasgeboren geitenlammetjes aan de bezoekende kinderen te tonen.’

De noodgedwongen sluiting wordt nuttig gebruikt. Voor de vrijwilligers Kukele-boe biedt dit namelijk dé mogelijkheid om komende weken ongestoord en veilig de vloerfundering voor de nieuwe hooiberg te maken. In deze fundering wordt betonijzer verwerkt. Dit ijzer heeft gevaarlijke uitstekend punten en daarom is het verstandig om even geen bezoekers en zeker geen kinderen op de dierenweide toe te laten.

Hooiberg
Op 11 december is met de bouw van deze hooiberg gestart. In de kersvakantie hebben diverse bedrijven meegeholpen. Het is nu aan vrijwilligers van Kukele-boe om het grond- en funderingswerk af te ronden, zodat daarop vervolgens een authentieke hooiberg gebouwd kan worden. Op het erf van de naastgelegen Brediusboerderij stond eeuwenlang een hooiberg. Eerst een zeskantige en later een vierkantige. Dierenweide Kukele-boe herbouwt de zeskantige hooiberg.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten