Afbeelding

Koos van Zoest vertrekt na dit seizoen bij Siveo ‘60

Sport 394 keer gelezen

ZEGVELD • Na dit seizoen trekt Koos van Zoest de Zegveldse deur achter zich dicht om een Bodegraafse deur te openen. De trainer verkast van Siveo ‘60 naar ESTO. Een ploeg die voor hem bovenaan zijn wensenlijstje stond om nog eens te trainen. 

De kans deed zich nu voor. Het hoofdtrainerschap bij het Bodegraafse ESTO was vacant en dus moest Koos van Zoest deze kans grijpen. Ondanks de prettige samenwerking die hij met het Zegveldse Siveo ’60 ervaart, was dit een mogelijkheid die hij niet kon laten lopen. “Deze wens had ik al kenbaar gemaakt. Gelukkig waren de mensen bij Siveo ’60 geduldig om te zien of deze overstap er ook van zou komen. Ik had en heb het namelijk uitstekend naar mijn zin, maar de wens en uitdaging hebben het gewonnen van de prettige samenwerking.”

Neef
Vreemd is de overgang naar ESTO niet. Van Zoest speelde bij de ploeg gelegen aan de Kievitsheuvel tot aan zijn 25e levensjaar, waarna hij samen met zijn neef en huidig trainer van het Goudse DONK Pieter van Zoest de overstap naar Alphense Boys maakte. Vervolgens was hij al even hoofdtrainer in de periode tussen 2001 en 2003 en trainde hij tijdens een voetbalsabbatical de toenmalige D-pupillen. In het toekomstige dienstverband wil hij die dingen ook aan elkaar gaan koppelen. “We waren snel rond. Het komende jaar zal ik ook gaan kijken of ik naast het hoofdtrainerschap een rol kan vervullen in de jeugdopleiding. Hetzij in de begeleiding van trainers, hetzij in het geven van individuele trainingen. Ik heb daar het komende jaar in ieder geval de tijd voor.”

Hij gaf het al eerder aan. Bij Siveo ‘60 heeft hij het ook uitstekend naar zijn zin. Als opvolger van Bjorn van Muijlwijk streek hij in het seizoen 2019-2020 neer aan De Beemd. Na een moeizame start werd een stijgende lijn ingezet. De ploeg ontwikkelde zich, ging steeds beter voetballen en pakte bovenal elk jaar weer meer punten. Jaren die getekend werden door het coronavirus, want een seizoen uitspelen zat er voor Van Zoest bij de Zegvelders nog niet in. In deze jaargang was het absolute hoogtepunt de overwinning op periodekampioen Zwammerdam. In eigen huis boekte de ploeg een zwaar bevochte overwinning. “We zijn hier eigenlijk op het nulpunt begonnen. Als je dan ziet wat er nu staat kan je daar erg tevreden mee zijn. Ik hoop ook dat hier een vervolg aan gegeven zal worden. Wanneer ESTO niet kwam had ik ook bijgetekend, maar deze kans komt niet altijd langs. Het moet maar precies zo uitkomen. Dan moet je keuzes maken.”

Uitdaging
Naast de wens die Van Zoest koestert om nog weer bij ESTO aan de slag te gaan, is het ook een uitdaging. De Bodegravers maken volgend seizoen de overstap naar het zaterdagvoetbal en wanneer de ploeg dit seizoen niet degradeert zal dat in de tweede klasse zijn. Het niveau waarop hij eerder trainer is geweest bij Nieuwkoop. Eerder was hij ook trainer bij Sportlust ’46. “Het maakt niet zo gek veel uit dat ze op zaterdag gaan spelen. Ik tekende bij Nieuwkoop als zondagclub en die maakten toen ook de overstap. Dat was toen ook een goede keuze.”

“Laten we in ieder geval hopen dat we hier het seizoen goed kunnen afmaken. We zijn alweer even bezig en verder zullen we weer keihard werken om klaar voor de eventuele hervatting te zijn”, richtte Van Zoest zijn pijlen voorlopig toch nog echt op Siveo ’60.

Nik Mandemakers

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Naast het criterium is er ook een fiets- en toertocht door het Groene Hart.
Zevende editie Ronde van Woerden Nieuws 26 mrt, 20:41
• De oversteek bij de kruising Polanerbaan met de Stationsweg is een knelpunt als het gaat om de verkeersveiligheid.
Woerden wil veiliger fietsroutes van en naar dorpen Nieuws 26 mrt, 20:26
• In een benedenwoning aan de Rembrandtlaan heeft dinsdagochtend brand gewoed.
Brand in appartement van portiekflat in Woerden 112 26 mrt, 08:51
• Niels de Jong in de nieuwe winkel van Natuurlijk Bloemen.
Natuurlijk Bloemen opent op Molenvliet nieuwe winkel ingezonden 26 mrt, 08:51
Afbeelding
Woerden zet gebiedsproces over plaatsing windmolens bij Harmelen 'gewoon' door Nieuws 25 mrt, 19:09
• Marja (links) van Recovery Divers dook in het water van de haven in Woerden en wist de autosleutel van Jetty te vinden.
Recovery Divers schieten te hulp in haven Woerden video 25 mrt, 18:59
• Derde doelpunt van Siveo.
Siveo knokt zich terug en wint van Gouda Sport 24 mrt, 17:25
Afbeelding
Jongeren proberen in kraan te klimmen op Woerdense bouwplaats 112 24 mrt, 17:13