• Kafel Voorn en Dico Koppers.
• Kafel Voorn en Dico Koppers. (Foto: aangeleverd)

‘Bij FC Pro trainen we echt als profs’

  •   keer gelezen

WOERDEN • Om jonge spelers de kans te geven zich extra te ontwikkelen als voetballer, begonnen ex-profs Dico Koppers en Kafel Voorn een voetbalschool in Woerden. FC Pro blijkt een schot in de roos.


“Het gaat heel goed, er zit echt groei in”, stelt Dico tevreden vast. “Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat FC Pro na een jaar al zo goed zou lopen.” Het idee om een voetbalschool op te zetten zat al langere tijd in het hoofd van de Woerdenaar. Toen hij zijn profcarrière vanwege blessureleed vroegtijdig moest beëindigen, besloot de oud-speler van onder andere Ajax, FC Twente en PEC Zwolle er serieus werk van te maken. “Ik heb online een berichtje geplaatst, om te kijken of er animo voor zou zijn. Daarop reageerde Kafel, hij liep met precies hetzelfde idee rond.”

Kennis
De twee, die elkaar al sinds hun tijd op het Minkema College kennen, besloten samen het avontuur aan te gaan. “We hebben allebei op hoog niveau gevoetbald”, verklaart Kafel, die in de jeugd van Sparta speelde en - na een blessure - als sportfysiotherapeut aan de slag ging. “Er was hier in Woerden nog geen voetbalschool, dus er lagen kansen. Via FC Pro proberen we nu onze kennis en ervaring over te brengen op jeugdvoetballers, zodat zij stappen kunnen zetten en echt beter worden. Maar plezier staat altijd bovenaan.”

Een training bij FC Pro ziet er heel anders uit dan bij de eigen voetbalclub. “Vaak staat er bij een club een goedwillende ouder zonder trainersdiploma voor de groep”, verduidelijkt Dico. “Kinderen krijgen daardoor niet altijd goede trainingen. Bij FC Pro trainen we echt als profs. We werken met gediplomeerde trainers of oud-voetballers die zelf op hoog niveau hebben gevoetbald. Echt alle aspecten komen aan bod. Zelf houd ik me bijvoorbeeld bezig met de techniek terwijl Kavel zich weer focust op hun coördinatie en motoriek. Zo vullen we elkaar mooi aan.”

Thema
Op zondag 13 februari begint op de velden van vv VEP een nieuw achtwekelijks programma waar jongens en meiden van 6 tot en met 14 jaar zich voor kunnen inschrijven. Iedere zondag is er een nieuw thema, met bijbehorende oefeningen. Kafel: “De ene week oefenen we op dribbelen en passen, de andere week zijn we bezig met aannemen en draaien. Er zit veel variatie in ons programma. Het maakt daarbij niet uit op welk niveau je speelt: iedereen kan meedoen.”

Dico vindt het mooi om te zien hoe kinderen tijdens het programma groeien en zich ontwikkelen, ook op sociaal vlak. “Vorig jaar zag je spelers bij de eerste training heel schuchter het veld op lopen. Langzaamaan kruipen ze uit hun schulp. Na een paar trainingen kunnen ze haast niet wachten om te beginnen. Het plezier spat er vanaf...dat is waarvoor je het doet.”

Voetbaldagen
Kafel wijst naar de voetbaldagen die FC Pro afgelopen zomer organiseerde bij vv VEP. “Dat was echt ontzettend tof om te doen. Kinderen vermaakten zich met allerlei voetbalspelletjes en Dico had als verrassing nog een meet and greet geregeld met Eyong Enoh, oud-speler van Ajax. Dat vonden ze wel mooi hoor!”

Naast de groepstrainingen biedt FC Pro inmiddels ook clinics, individuele en duo-trainingen aan. “En je kunt bij ons je kinderfeestje vieren”, vult Dico aan. Aanmelden voor één van de activiteiten kan via de website van FC Pro.

www.fc-pro.nl

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten