• Quincy Arends scoort tegen SteDoCo.
• Quincy Arends scoort tegen SteDoCo. Foto: Sportlust '46

Quincy Arends vertrekt bij Sportlust ‘46 keert terug bij ‘zijn cluppie’

Sport 325 keer gelezen

WOERDEN • Na een half jaar vertrekt Quincy Arends alweer bij Sportlust ‘46. De 24-jarige spits keert per direct terug bij DOVO, de club die hij in de zomer verliet.

Arends moet DOVO aan de broodnodige doelpunten helpen. De club uit Veenendaal staat zestiende in de derde klasse en strijdt tegen degradatie. In de vier jaar dat hij speelde voor DOVO, scoorde Arends 32 doelpunten in 85 wedstrijden. Sportlust ‘46 probeerde de aanvaller te overtuigen om tot de zomer te blijven, maar gesprekken daarover liepen op niets uit. 

Van waarde
“Het was voor mij een lastige keuze”, laat Arends weten. “Met Sportlust ’46 staan wij bovenaan en voor de winterstop heb ik daar vrijwel alles gespeeld. Met verschillende doelpunten op belangrijke momenten kon ik ook nog van waarde zijn. Het was alleen ook zo dat wij er voor komend seizoen niet uitkwamen en daar speelde DOVO snel op in. DOVO is gewoon mijn club en ik heb ook best wel wat wedstrijden van ze gezien. Ik heb er alle vertrouwen in. Er staat een goede en talentvolle trainer voor de groep en de selectie is ook op peil. Uiteindelijk heb ik besloten deel te willen uitmaken van de wederopstanding van DOVO.”

Hij heeft inmiddels zijn teamgenoten op de hoogte gebracht van zijn vertrek. “Voor veel jongens bij Sportlust ’46 is dat echt hun club, terwijl dat voor mij DOVO is. Daarbij is de kans groot dat ik ook volgend seizoen voor DOVO speel. Nu kan ik ze al helpen om erin te blijven en dan ben ik ook volgend seizoen verzekerd van divisievoetbal. Het was gewoon een lastige keuze om te maken, maar ik heb gekozen met het hart. Natuurlijk heb ik de hulp van trainer Patrick Loenen gehad. Hij gunde mij de stap.”

Clausule
In de tweede seizoenshelft zal Arends zijn inmiddels voormalige ploeggenoten nog gaan tegenkomen. De Woerdenaren en Veenendalers staan namelijk nog tweemaal tegenover elkaar. Daar grapte Loenen zelf ook al over. “Hij vroeg aan mij of ik wel de overeenkomst had doorgelezen en dus op de hoogte was van de clausule die daarin was opgenomen”, hintte Loenen dat Arends niet mocht mee doen tegen Sportlust ’46. “Dat meen je niet”, riep ik uit. “Dat was gelukkig een geintje. Natuurlijk weet ik hoe ze spelen, maar ze kunnen op meerdere manieren tot resultaat komen.”

Arends kijkt terug op een geslaagd half jaar. “Er is nog goed contact met de groep en als ik ze weer zie, kan ik ze ook recht in de ogen aankijken. Ze hadden respect voor mijn keuze en ik kijk er naar uit om ze weer te zien. De punten zullen we niet cadeau doen, want DOVO heeft ze net zo hard nodig als Sportlust ‘46.”

Floris Bakker

Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Naast het criterium is er ook een fiets- en toertocht door het Groene Hart.
Zevende editie Ronde van Woerden Nieuws 26 mrt, 20:41
• De oversteek bij de kruising Polanerbaan met de Stationsweg is een knelpunt als het gaat om de verkeersveiligheid.
Woerden wil veiliger fietsroutes van en naar dorpen Nieuws 26 mrt, 20:26
• In een benedenwoning aan de Rembrandtlaan heeft dinsdagochtend brand gewoed.
Brand in appartement van portiekflat in Woerden 112 26 mrt, 08:51
• Niels de Jong in de nieuwe winkel van Natuurlijk Bloemen.
Natuurlijk Bloemen opent op Molenvliet nieuwe winkel ingezonden 26 mrt, 08:51
Afbeelding
Woerden zet gebiedsproces over plaatsing windmolens bij Harmelen 'gewoon' door Nieuws 25 mrt, 19:09
• Marja (links) van Recovery Divers dook in het water van de haven in Woerden en wist de autosleutel van Jetty te vinden.
Recovery Divers schieten te hulp in haven Woerden video 25 mrt, 18:59
• Derde doelpunt van Siveo.
Siveo knokt zich terug en wint van Gouda Sport 24 mrt, 17:25
Afbeelding
Jongeren proberen in kraan te klimmen op Woerdense bouwplaats 112 24 mrt, 17:13