Logo woerdensecourant.nl


Fieke hoopt met een geslaagde crowdfundingsactie een stapje dichterbij haar uiteindelijke doel te komen. FOTO: Silvia Bos
Fieke hoopt met een geslaagde crowdfundingsactie een stapje dichterbij haar uiteindelijke doel te komen. FOTO: Silvia Bos (Foto: Silvia Bos)

Schoonspringtalente start crowdfundingsactie

Om een schoonspring talent te worden moet je veel trainen en veel (internationale) ervaring opdoen. De leden uit de Wedstrijdgroep van PSV Schoonspringen uit Eindhoven timmeren hard aan de weg. Samen zijn ze goed voor vele titels “Nederlands Jeugd Kampioen” op verschillende onderdelen en in verschillende leeftijdscategorieën. Een aantal van de leden hebben al ervaring in het Nationale Jeugd Team, de anderen werken er hard aan om dit doel binnen enkele jaren ook te bereiken. Zo ook de Harmelense Fieke Koppers die traint in dit Eindhovens team.

Harmelen - Fieke Koppers vertelt: “We trainen 16 tot 23 uur per week, dat doen we in de droogspringruimte, we volgen krachttraining en we maken natuurlijk veel uren in het water. Onze trainingen passen in ons schoolschema. De school houdt rekening met onze trainingen en we halen gemiste toetsen en proefwerken vaak op een ander tijdstip in. We maken lange dagen maar dat doen we met ontzettend veel plezier, iedereen in ons team heeft hetzelfde doel, beter worden en het beste uit je sport halen. In mijn geval is mijn ultieme doel deelnemen aan EK’s en WK’s en natuurlijk uiteindelijk misschien ook wel die Olympische Spelen. Om dat te bereiken moeten we naast hard trainen natuurlijk ook heel veel (internationale) ervaring opdoen."

"Kosten voor trainingen, nationale wedstrijden, (bad)kleding, het reizen van en naar de training en het vervoer naar nationale wedstrijden betalen we allemaal zelf. Wanneer we iets internationaal willen doen dan hangt daar natuurlijk een heel ander prijskaartje aan. Om die reden hebben we een Crowdfundingsactie opgestart zodat we samen met ons team de mogelijkheid krijgen om internationale ervaring op te doen. Er staan voor komend jaar in ieder geval 2 internationale wedstrijden/trainingskampen op het programma. In januari 2018 willen we ontzettend graag naar de Pepsi Diving Cup in Las Palmas, Gran Canaria. En in juni/juli proberen we deel te nemen aan een wedstrijd in Kroatië. Iedere financiële ondersteuning is meer dan welkom."

Doneren is gemakkelijk door middel van de “doneer” button op de website https://sport.talentboek.nl/talenten-teams.html (zoek naar Fieke Koppers). Na het accepteren van de algemene voorwaarden kan er via Ideal betaald worden.

Meer berichten

Shopbox