Ada Geels en Henk Elings: “Doorgaan werd te onzeker.” (Foto: Roy Visscher)
Ada Geels en Henk Elings: “Doorgaan werd te onzeker.” (Foto: Roy Visscher) (Foto: Roy Visscher)

Geels tuinmeubelen stopt in Woerden

Twintig jaar lang hebben Ada Geels en Henk Elings hun zaak Geels tuinmeubelen 'met veel liefde en plezier' gerund. Maar nu valt het doek voor de winkel aan de Straat van Gibraltar in Snel en Polanen: 'Doorgaan werd te onzeker'.

WOERDEN – Goede tijden heeft de Woerdense vestiging van Geels tuinmeubelen zeker gehad. Maar in 2010 werden de gevolgen van de economische crisis voelbaar, vertellen Ada en levens- en zakenpartner Henk. "Al is de crisis wel deels hersteld, met onze zaak is het niet meer goed gekomen. Het bestedingspatroon van mensen is veranderd. Men geeft tegenwoordig liever geld uit aan andere dingen dan tuinmeubelen. We zien het om ons heen. Even een paar dagen naar New York gaan, is heel gewoon geworden. Evenals een mobiele telefoon van honderden euro's. Tuinmeubelen daarentegen worden nu beschouwd als luxe-artikelen. Ook gaan vooral jongere klanten nu voor goedkoop en voor losse artikelen in plaats van een set. Onze speciale acties en online verkoop hebben het tij niet kunnen keren."

Daardoor, en door hoge kosten, besloten Ada en Henk uiteindelijk te stoppen.

Voor de klas

Eind januari gaat de zaak definitief dicht. "Dat is erg jammer. We hebben er jarenlang onze ziel en zaligheid in gelegd. En veel complimenten van klanten gehad over de goede service en onze adviezen. We zijn onze klanten dankbaar dat we dit twintig jaar mochten doen, maar nu is de koek op." Ada werkte al drie dagen per week in Woonwarenhuis Geels in Bennekom. "In 1957 startte mijn vader daar een winkel. Nu zijn dat er vijf onder één dak. Straks ga ik daar fulltime werken. Garanties op bij ons gekochte artikelen worden overgenomen door de vestiging in Bennekom." Henk was voorheen onderwijzer. "Het gaat me vast lukken om in dat mooie vak verder te gaan."

Kortingen

Geels tuinmeubelen gaat nog even door met het inkopen van nieuwe artikelen. "Het moet tijdens de opheffingsuitverkoop geen onaantrekkelijke, bijna lege winkel worden. We willen de loop erin houden. Wat niet verkocht wordt, kan naar Bennekom. Klanten krijgen fikse kortingen. Op kerstartikelen bijvoorbeeld nu al 50%, op tuinmeubelen en sfeerartikelen wel tot 70%. Daarnaast hebben we onder andere verschillende soorten verlichting, sierkussens, het servies van Bunzlau Castle en zelfs schaatsen, ook met korting. Het is dus zeker de moeite waard de komende tijd onze winkel te bezoeken. Mensen die pas in het voorjaar tuinmeubelen gaan aanschaffen, willen we uitnodigen in de winkel in Bennekom. Zo ver van Woerden is het niet!"

door Roy Visscher

Meer berichten
Shopbox