Logo woerdensecourant.nl


Goud en glitter

Column door Junior Brandenburg

Deze week geen gebrek aan onderwerpen voor een nieuwe Column-poging. Want wat is er wel niet allemaal gaande? Wethouder nummer 5 pakt op de valreep de spreekwoordelijke biezen. En ze geeft nog verdraaid goede raad, die vervolgens ondersneeuwt onder het wachtgeldgebabbel.

Ze heeft een punt, proceduregeneuzel helpt niet verder. Ondanks dat die boodschap verloren ging in het verwijtgeweld, werden CDA en IB hoopgevende woorden ontlokt. Zij zetten alvast vol in op een toekomstig College met wethouders uit de gemeente zelf. Vrouwen en mannen geworteld en gebonden aan de stad, bekend met historie en de lokale uitdagingen die aangepakt moeten worden.

Dat was nog slechts het topje van de berg met nieuws. We krijgen immers een rapport van € 20.000,- over de Koeiemart. En er werd nóg een hemeltergend handhavingshoofdstuk aan de Blauwe Meije toegevoegd.

Buiten de politiek is het ook spanning en sensatie: nieuwe kerstversiering in de binnenstad, de broodnodige transformatie naar Woerden Vestingstad en de molenaar die met belastinggeld gaat verbouwen.

Ook persoonlijk zijn er bergen nieuws. El Rey is toegetreden tot InStock en redt nu samen met haar gasten kilo's aan voedsel. En ik draai direct na 5 december weer kerstbomen verkoopdienst met Ronde Tafel Woerden. AA kwaliteit Nordmannen voor het goede doel. Zoveel nieuws, je zou er een krant mee kunnen vullen!

Maar als ik aan het bovenstaande aandacht zou besteden, zou er een groot onrecht geschieden. Onrecht aan een waanzinnig initiatief. Een project waarmee Woerden uit de middelmaat wordt losgerukt. Een plan waarmee de stad op de kaart komt te staan zonder dat er kaasrellen met bewoners aan te pas komen.

Het plan is in al zijn eenvoud zo mooi dat ik spontaan dichterlijke en liederlijke onzin uit ga kramen bij de gedachten aan de realisatie van het plan. Weg met de pisgele Rozenbrug en in met de goudenglitter Rozenbrug!

De ideale watertoegangspoort (over stadspoorten ooit meer) en prachtig decor voor aankomende sinterklazen en aanvarende lokale musicalsterren. Een glinsterend baken voor watertoeristen. De Rijn zal nimmer meer als grauw, grijs of troebel worden beschreven, maar zal slechts tot natuurlijk canvas dienen voor het schouwspel van de gouden brug van Woerden.

Hulde aan Marcha Kortekaas voor haar idee! Weg met het bijzakennieuws, geef Woerden haar gouden glitterbrug!

Meer berichten

Shopbox