Logo woerdensecourant.nl


Sylvia Vos en Jurgen Rupschus gaan er graag op uit om het laatste nieuws in Woerden in beeld te brengen. Jurgen: 'Er wordt hier veel georganiseerd en de mensen doen dat echt met passie'. FOTO: Simone Edelman
Sylvia Vos en Jurgen Rupschus gaan er graag op uit om het laatste nieuws in Woerden in beeld te brengen. Jurgen: 'Er wordt hier veel georganiseerd en de mensen doen dat echt met passie'. FOTO: Simone Edelman

Indebuurt brengt het laatste nieuws en de leukste tips

In Woerden is veel te doen en te beleven. Het is daarom niet zo gek dat er meerdere lokale media zijn. Sinds vijf maanden is de website indebuurt actief in Woerden. Dagelijks brengt indebuurt het laatste nieuws, de leukste tips en inspirerende verhalen uit de omgeving.

Woerden - Vanuit het kantoor op de Westdam zit indebuurt dichtbij het nieuws uit de stad. De gezichten achter indebuurt zijn Sylvia Vos en Jurgen Rupschus. Allebei zijn zij verknocht aan Woerden, maar komen er niet oorspronkelijk vandaan.

Jurgen: 'Ik ben opgegroeid in Kudelstaart, een klein dorpje in de buurt van Aalsmeer. Mijn vrouw, toen nog vriendin, woonde in Woerden en zo komt het dat ik vijf jaar geleden hier naartoe ben verhuisd.' Jurgen studeerde Communicatie en was daarna werkzaam in de marketing.

Mooi Woerden

Sinds vijf maanden is hij werkzaam bij indebuurt Woerden en heeft het hier erg naar zijn zin. Hetzelfde geldt voor Sylvia Vos. Sylvia is ruim drie jaar eindredacteur geweest van de Woerdense Courant. Op deze manier kwam zij in contact met al het moois dat Woerden te bieden heeft.

Toegankelijk en gemoedelijk

Toen zij besloot te verhuizen, was de keuze dan ook snel gemaakt. 'Woerden is erg toegankelijk en gemoedelijk. Ik wilde graag in een stad wonen, maar hield niet van de anonimiteit van grote steden zoals Amsterdam en Utrecht. In Woerden groeten de mensen elkaar. Wat dat betreft heb je hier het beste van een dorp en van een stad.' Ook Jurgen ervaart dat zo. 'Woerdenaren zijn erg betrokken. Er wordt hier veel georganiseerd en de mensen doen dat echt met passie. Dat komt natuurlijk goed uit voor indebuurt, het is soms gewoon kiezen waar we naartoe kunnen gaan.'

Gewoon even langs

Dankzij de centrale locatie en de open houding van de inwoners, zijn Sylvia en Jurgen altijd snel op de hoogte van wat er speelt in Woerden.

'Je loopt hier gewoon even bij de ondernemers binnen als je iets wilt vragen. Dat is natuurlijk super fijn!'

indebuurt.nl/woerden

Tekst & foto door Simone Edelman

Meer berichten

Shopbox