Afbeelding
Foto: mrfiza/123RF
ingezonden mededeling

Wat te doen tegen de winterse aanwezigheid van muggen?

Algemeen 181 keer gelezen

Merk je opeens de nodige muggen in je slaapkamer op? Dan ben je niet de enige. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat we in 2022 tot 33% meer overlast van muggen ervaren. Juist doordat zoveel mensen zoveel overlast van muggen ervaren, zijn onderzoekers op zoek gegaan naar de oorzaak hiervan.

De oorzaak was al snel voor de hand liggend; de klimaatopwarming. Doordat het in ons land steeds warmer wordt, hebben de muggen minder en minder moeite om te overleven. Dit betekent concreet dat muggen in staat zijn om het najaar te overleven, waardoor ze ons in de winter ook nog tot last kunnen zijn.

Lange tijd was dit anders; de temperaturen lagen in het najaar namelijk een stuk lager. Doordat de temperaturen lager lagen, konden de muggen het najaar niet overleven. Zij stierven in het najaar uit, waarna zij pas in het voorjaar weer tot leven kwamen. 

Hoe anders is dit nu? Heel anders. Mocht je zelf ook last van de winterse aanwezigheid van muggen hebben, doe je er verstandig aan om naar de tips van de experts te luisteren. Meerdere experts hebben namelijk tips op een rijtje gezet met betrekking tot het terugdringen van de muggenoverlast in de winter.

Géén wetenschappelijk bewezen werking
In de afgelopen jaren zijn tal van producten tegen muggen op de markt gebracht. Je kunt hierbij denken aan een muggenlamp en aan een muggenstekker. Dergelijke producten klinken interessant, maar zijn het volgens experts niet. Experts geven namelijk aan dat deze producten géén wetenschappelijk bewezen werking hebben.

Wel wetenschappelijk bewezen
Daarentegen brengen, volgens de experts, drie hulpmiddelen wel de gewenste werking met zich mee. Dit is niet alleen in het dagelijkse leven te merken, maar is daadwerkelijk ook wetenschappelijk bewezen. Door van één of meerdere van onderstaande hulpmiddelen te gebruik te maken, kun je de muggenoverlast in de winter terugdringen.

DEET
Eén van de beste opties die je hebt, is om DEET op je lichaam te smeren. Dit middel is vrij heftig, maar werkt daardoor juist erg goed. Met dank aan dit heftige middel blijven muggen op afstand van je, aangezien muggen de geur en smaak helemaal niks vinden. Grote kans dat je door DEET geen last meer van jeukende muggenbulten hebt.

Hor of horren
Experts geven ook aan dat een hor de gewenste werking met zich mee brengt. Dit geldt voor bijvoorbeeld een rolhordeur, maar ook voor een hor bij het raam. Ongeacht voor wat voor hor je kist, weet je zeker dat de muggen buiten je huis blijven. De horren zorgen er namelijk voor dat muggen zich simpelweg niet in je woning kunnen dringen.

Klamboe
Vind je het niet erg als muggen zich toch in je woning kunnen dringen? Maar, wil je wel van een aangename nachtrust en jeukvrije huid genieten? Dan is het aan te raden om een klamboe over je bed heen te spannen. Dankzij een klamboe weet je zeker dat de muggen op gepaste afstand blijven. En dat je dus van een prima nachtrust geniet tijdens de komende winter.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Milon, Tamar en Demi.
Milon, Tamar en Demi zijn het Koninklijk Trio van 2024 Nieuws 16 uur geleden
• José Daselaar is al veertig jaar juf op De Schakel in Woerden. Om dat te vieren kregen alle kinderen een ijsje.
Juf José werkt al veertig jaar op zelfde basisschool: De Schakel in Woerden Nieuws 23 apr, 18:56
• Sander van Schijndel van de OMU in één van de leegstaande bedrijfsgebouwen.
'Rotte kies' langs Hoge Rijndijk in Woerden eindelijk aangepakt Nieuws 23 apr, 11:13
• Tour de Terras in 2023.
Kerkgangers hebben last van muziek tijdens 'Tour de Terras' in Woerdense binnenstad Nieuws 22 apr, 09:00
• De burgemeester laat zijn ambtsketen zien aan de kleuters.
Burgemeester op bezoek bij kleuters De Regenboog Nieuws 22 apr, 08:41
• Een tweetal schuren aan de Alpenstraat gingen in vlammen op.
Schuren in lichterlaaie in Woerden 112 22 apr, 08:11
• Anna Drijver brengt Maria op toneel in de voorstelling De Mannen van Maria.
Nieuwe theaterprogramma Het Klooster telt liefst 90 voorstellingen Nieuws 19 apr, 22:04
• Naomi Brehm.
Naomi uit Woerden start crowdfunding voor aanschaf eigen scootmobiel Nieuws 19 apr, 15:41