Logo woerdensecourant.nl


Foto: Ulco Wesselink

Voor het goede doel

Woerden - Of het nou een kleine dikke den is of een woudreus voor de woonkamer. Ook dit jaar verkopen de heren van de Woerdense Ronde Tafel kerstbomen voor het goede doel.

Afgelopen maandag is de eerste kerstboom overhandigd aan de burgemeester van Woerden. De boom wordt gedoneerd aan de Elsa Hoeve, waar sociaal bewogen ondernemers werken die vinden dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een opstapje moeten krijgen. De heren van de Ronde Tafel hopen dat veel meer mensen een kerstboom weggeven. Hiermee kan met kerst iemand een hart onder de riem worden gestoken. 

Dit jaar is hun doel om zo veel mogelijk kinderen in Nederland en in Woerden gelukkiger te maken. Kerst is namelijk een tijd van samen zijn en niet voor iedereen is samen zijn altijd even gemakkelijk. Het nationale goede doel helpt kinderen voor wie het leven voor een groot deel bestaat uit angst, zorgen en ziekenhuisbehandelingen. Make-A-Wish Nederland haalt deze kinderen uit de zorgen en laat ze door het vervullen van hun liefste wens weer kind zijn in plaats van patiënt. Lokaal wordt het Stadsmuseum geholpen. Zij hebben de ambitie om op de zolder van het stadsmuseum, de geschiedenis van Woerden tot leven te brengen met een interactieve reis door de tijd voor de jeugd.

Vorig jaar is er ruim € 8.000,- opgehaald.Van dit geld hebben we € 4.240,- gedoneerd aan Freedom Through Education waardoor er nu een India een school is gebouwd. Met een donatie van € 3.760,- heeft Batenstein Buiten een uitbreiding van de speeltuin kunnen realiseren.

De verkoop van de bomen vindt plaats van donderdag 7 december van 16:00 tot 21:00 uur, op vrijdag 8 december van 9:00 tot 21:00 uur en zaterdag en zondag van 9:00 tot 17:00 uur op de parkeerplaats tegenover de Jumbo in Snel en Polanen. FOTO: Ulco Wesselink

Meer berichten

Shopbox