Afbeelding

Onnodig gelijkspel Sportlust ‘46

Sport 258 keer gelezen

HEEMSKERK/WOERDEN • Sportlust ’46 is er zaterdag niet in geslaagd te winnen van Odin ’59. De Woerdenaren incasseerden in de slotminuut de 2-2 gelijkmaker en verspeelde zodoende twee kostbare punten.

Lang zag het er naar uit dat Sportlust ’46 met drie punten terug naar Woerden zou gaan. Bij een 2-0 voorsprong was er geen vuiltje aan de lucht. De Heemskerkse gastheren vonden het eigenlijk ook wel prima en maakten weinig aanstalten om nog enigszins aan te dringen.

Maar toen was daar in de 79ste minuut een vrije trap die feilloos werd binnengekopt. “Die bal was een half uur onderweg en kreeg ook nog eens veel hoogte”, blikt trainer Patrick Loenen terug. “Die bal valt op de vijf meter. Dan kan je zeggen dat je het kopduel niet mag verliezen, maar ik denk ook dat we niet zo diep in ons eigen strafschopgebied moeten staan. Daarnaast kan onze doelman ook gewoon komen.”

Hetzelfde
Het is niet de eerste keer dat de Woerdenaren dergelijke doelpunten tegen krijgen. Tegen FC Lisse gebeurde exact hetzelfde. Ook toen stond de ploeg bij een standaardsituatie te diep in de eigen zestien meter.

De wedstrijd begon voor de Woerdenaren nog goed. Mark van der Weijden zette de ploeg in de 29ste minuut op voorsprong en in de tweede helft wist hij die score te verdubbelen. Vervolgens waren er maar weinig momenten dat het elftal echt in de problemen kwam.

Tot zo’n tien minuten voor tijd toen ODIN ’59 plotsklaps terug in het duel kwam. Tot frustratie van Loenen, “maar het heeft weinig zin hier boos om te worden. Het is ook niet zo dat we zijn zoek gespeeld in de afgelopen weken. Dat ene punt uit drie duels staat dus wel in een ander perspectief. Deze teleurstelling moet niet de overhand gaan krijgen, want we doen ook veel dingen wel goed.”