Afbeelding
Foto: Aangeleverd
ingezonden mededeling

Maak je tuin nu alvast klaar voor een warme zomer

Algemeen 179 keer gelezen

Misschien was je nog helemaal niet in de stemming voor de zomer toen eind maart en begin april de sneeuwvlokken uit de hemel kwamen. Toch was de derde maand van 2022 de maartmaand met de meeste zonuren ooit gemeten. Het was gewoon een heerlijke maand. Het is nu het moment om je tuin zomerklaar te maken. Maak er een ruimte van waar je heerlijk kunt relaxen na een drukke school- of werkweek. 

Het valt op dat met de komst van de tv, computer en de mobiele telefoon er steeds minder buiten wordt gespeeld. Ook politieke partijen in Woerden, zoals de Christen Unie en de SGP maken zich zorgen om de leefbaarheid van wijken en dorpen. Daar horen onder andere veilige oversteekplaatsen en goede straatverlichting bij. Daarnaast is het ook belangrijk dat er uitdagende speeltuinen en plekken om lekker te voetballen zijn. Vaak begint lekker buitenspelen al in eigen achtertuin met een goed zwembad.

Tegels er uit
De afgelopen decennia heeft er een enorme verstening plaatsgevonden in veel buurten. Bij overmatige regenval blijkt steeds vaker dat er niet voldoende capaciteit is om het overtollige water af te voeren. Ook in de gemeente Woerden wil men de bewoners enthousiast maken om hun buurten te vergroenen. Het is daarbij belangrijk om grondwaterstanden hoog te houden zodat er geen bodemdaling ontstaat. Daar tegels eruit te halen en daarvoor in de plaats groen te planten kan het regenwater op eigen terrein in de bodem zakken. Vooral tijdens hete zomers is dit essentieel. Het is ook mogelijk om je regenpijp af te koppelen, hoe dat moet kan een regenwater adviseur je vertellen.

Waterpret
Het is natuurlijk mooi dat je tuin als groene wateropvang functioneert. Toch is het voor veel gezinnen een ‘speeltuin’ voor de kinderen. Wanneer er een hete zomer op komst is kun je je nu alvast maar beter oriënteren op een mooi zwembad voor de nodige waterpret. Zo heb je een Bestway zwembad in diverse formaten. Je zet ze makkelijk op en hebt er in de zomer veel plezier van. Vaak is het toch een hele zoektocht om een echt goed zwembad te vinden. Aarzel niet te lang en kijk nu nog bij Heuts. In de zomer loopt het vaak storm en zit je met een langere levertijd.

Veilig
Spelen je kinderen in het zwembad of ander buitenwater, neem dan altijd de nodige veiligheidsmaatregelen. Vooral bij kleinere kinderen mag ouderlijk toezicht nooit ontbreken. Doe bijvoorbeeld altijd zwembandjes om en hou je kinderen altijd dichtbij in de gaten. Het is sowieso aan te raden om op jonge leeftijd zwemles te nemen. Nederland is echt een waterland waar een groot aanbod een buitenzwemwater is. Er is altijd wel zwemles in de buurt in een binnenbad. Laat je kinderen dus al op vroege leeftijd wennen aan water door een leuk zwembadje in je eigen tuin te zetten. Zo leren kinderen spelenderwijs aan het water wennen. Ze leren ook nog eens spelenderwijs motorische vaardigheden. Doe als ouders lekker mee, want waterpret is voor elke leeftijd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Julia Groen en Gwenn Hoogenboom spraken met Joke de Wissel (foto). Zij is een van de organisatoren van het plaatsen van een monument ter nagedachtenis aan de in 1943 overleden bemanning van een neergestorte Britse bommenwerper bij de boerderij van haar grootouders.
Fotoproject 'Conflict' in Woerdense Petruskerk Nieuws 4 uur geleden
• Hester Korver van de Woerdense Vakantieweek en Kasper Tappel van BPA.
BPA komende drie jaar sponsor Woerdense Vakantieweek Zakelijk 7 uur geleden
• Sven van der Plank van Siveo '60.
Siveo '60 bijna veilig: 'We moeten vooral niet gaan rekenen' Sport 7 uur geleden
• Birgitte van Hoesel in de Wereldwinkel aan de Havenstraat.
Wereldwinkel Woerden bestaat 45 jaar: 'Wie hier iets koopt, draagt bij aan een betere wereld' Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 8 uur geleden
• Padel2Go-locatie.
Woerden krijgt indoor padelcentrum met zes banen Zakelijk gisteren
• Kermis op het Exercitieveld in Woerden.
Jongen (14) beroofd en mishandeld op kermis in Woerden 112 24 apr, 14:47
• Mevrouw Van Doorn-Verstoep met de burgemeester.
Burgemeester Woerden bezoekt 102-jarige inwoonster Nieuws 24 apr, 14:14