• De rood-witte poes Lilly.
• De rood-witte poes Lilly. Foto: aangeleverd

Raadsel in Woerden: katten verdwenen en ‘vermist’-posters weggehaald

Algemeen 1.461 keer gelezen


WOERDEN • In de Staatsliedenkwartier in Woerden zijn de afgelopen maanden meerdere katten spoorloos verdwenen. Tot groot verdriet van de baasjes.

Vier weken geleden wandelde kat Lilly via het kattenluik naar buiten. “Na een blokje om het huis kwam ze altijd weer naar binnen”, vertelt eigenaar Jolanda. “Maar deze keer dus niet. De volgende ochtend was ze nog steeds weg.”

De dagen erna zocht ze meermaals in de omgeving naar haar huisdier. Zonder resultaat. Ze gooide in de buurt briefjes door de brievenbus en plaatste een melding op de Facebookpagina ‘vermiste/gevonden huisdieren 0348’. Het leverde geen bruikbare tips op, net als de ‘vermist’-posters die ze in haar buurt op hing. “Die waren na een dag al door iemand weggehaald.”

Speurhonden
Ze riep zelfs de hulp in van een professional. Die liep met twee speurhonden de wijk in om de 1 jaar oude kat te zoeken. Wat Jolanda opviel was dat de honden exact hetzelfde rondje liepen als Lilly altijd deed. “Op een gegeven moment raakten ze het spoor kwijt. Het zou me niet verbazen als Lilly op die plek door iemand is meegenomen.”

Haar vermoeden werd versterkt toen ze in contact kwam met buurtgenoot Krista. Haar 12 jaar oude kater Bowie is al sinds augustus vermist. “Bowie ging op een warme zomerdag naar buiten en was rond etenstijd nog niet terug. Dat was vreemd, want Bowie liep altijd in de buurt rond en was nooit lang van huis.” Maandenlang deed Krista van alles om haar grijze kater terug te vinden, maar Bowie is nog altijd weg. “En niemand heeft ook maar iets gezien.”

Dat vindt ze gek. “Als mijn kat zou zijn aangereden, valt dat wel op in een buurt. Maar ik heb echt van niemand ook maar iets gehoord.” Jolanda vernam dat de laatste maanden meer katten in haar buurt spoorloos zijn verdwenen. Reden voor haar om op onderzoek uit te gaan. “Ik heb nu al van vijf baasjes verhalen gehoord van gelijke strekking. Geen van hen heeft ooit nog iets van zijn of haar kat vernomen.”

Het verdriet en de zorgen zijn groot bij de katteneigenaren, weet Jolanda. De vrees is dat alle katten zijn meegenomen. Of erger, dat er iemand in de buurt rondloopt die de katten iets heeft aangedaan.

Van slag
Hoewel ze haar zoektocht nog niet heeft opgegeven, maakt ze zich grote zorgen over het lot van Lilly. “We zijn er thuis veel mee bezig, want Lilly is - samen met haar broertje Billy -  echt onderdeel van ons gezin. Billy is helemaal van slag. En mijn dochter wilde niets voor haar verjaardag, alleen dat Lilly weer thuis zou zijn. Nu is ze ervan overtuigd dat Lilly met haar eigen verjaardag, deze maand, wel terugkomt. Laten we hopen dat dit ook echt gebeurt.”

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

• De grijze kater Bowie.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Cees en Abram Meijers bekijken de houten modellen van de huidige en vorige kerk.
'Kamerik veel ouder dan we eerder dachten' Nieuws 17 apr, 14:28
• Startpunt van de Drakenbootrace is de Parijse brug.
Drakenbootrace: roeien op de Woerdense Singel Nieuws 17 apr, 14:21
• Het team die de kledingbeurs mogelijk maakte, met rechts op de foto Janneke van Vliet.
Kledingbeurs in Woerdense Johan Frisoschool voor dames met een kleine beurs Nieuws 17 apr, 14:16
• Spelen in een hooiberg tijdens De Boer Op'.
Mooie weer zorgt voor veel bezoekers 'De Boer Op' Nieuws 15 apr, 16:05
• Flo en Wessel bezig met het maken van het schilderwerk.
Jonge kunstenaars fleuren slooppand op langs Hoge Rijndijk Nieuws 15 apr, 15:44
• Moeders hadden voor de kinderen lekkere hapjes gemaakt.
Leerlingen Woerdense basisschool vieren Suikerfeest Nieuws 15 apr, 14:24
• Dennis krijgt symbolisch de sleutel overhandigd van zijn vader Rien Treur.
Dennis Treur volgt vader op in Rien Treur Makelaardij ingezonden 15 apr, 11:30
• Opening van de nieuwe schoolbibliotheek.
Eigen bieb voor Zegveldse basisschool Jorai Nieuws 15 apr, 11:14