<p>Op Snellerpoort komen wat het college betreft geen door jongeren &#39;zelf&#39; gebouwde woningen.</p>

Op Snellerpoort komen wat het college betreft geen door jongeren 'zelf' gebouwde woningen.

(Foto: pr)

CDA roept op tot steun: ‘Geef jeugd ruimte om te bouwen’

  •   keer gelezen

WOERDEN • Initiatieven als CPO Jong Woerden verdienen een eerlijke kans op de woningmarkt. Dat zegt het CDA. De fractie staat positief tegenover het initiatief van een aantal Woerdense jongvolwassenen om zelf starterswoningen te ontwikkelen op de locatie Snellerpoort.


Raadslid Marco Hollemans is enthousiast over de jeugdige aanpakkersmentaliteit. “Het CPO Jong Woerden heeft met veel energie, enthousiasme en overtuigingskracht hun plannen aan onze fractie gepresenteerd. Dit soort lokale initiatieven verdienen een eerlijke kans. Als CDA Woerden zijn wij verbaasd over de snelle afwijzing door de gemeente die wij via de media hebben moeten vernemen. Daarover hebben wij vragen aan burgemeester en wethouders.”

Veel goedkoper

Door de krapte op de woningmarkt is het ook voor de Woerdense starter heel lastig om aan een betaalbare woning te komen. Om toch hun woondroom in hun Woerden te realiseren, hebben een aantal initiatiefrijke jongvolwassenen de Vereniging van opdrachtgevers CPO Jong Woerden opgericht. Dit willen zij doen met het zogenaamde CPO-concept (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap).

De vereniging heeft inmiddels 30 geïnteresseerde leden in de leeftijd van 20 tot 35 jaar. Tot hun teleurstelling heeft de gemeente hen echter laten weten niet op hun initiatief in te willen gaan. De gemeente zou al in een ver gevorderd stadium zijn als het om de ontwikkeling van de locatie Snellerpoort gaat.

Vragen

“Als CDA Woerden zijn wij juist enthousiast over de plannen van deze groep Woerdense jongvolwassenen”, zegt Marco Hollemans. “Dit soort lokale initiatieven moeten we koesteren en verdienen een eerlijke kans. Wij hebben vraagtekens bij de kennelijk snelle wijze waarop de gemeente afwijzend op dit initiatief heeft gereageerd.”

Het CDA wil onder meer weten wat volgens het college de belemmeringen zijn en de risico’s. Maar bovenal of men bereid is om samen met het bestuur van CPO Jong Woerden verder te verkennen of het initiatief een plek kan krijgen op de locatie Snellerpoort.

Hollemans: “In Woerden zijn we gewend om het samen voor elkaar te krijgen. In het verleden zijn in Molenvliet, Snel en Polanen en Waterrijk soortgelijke succesvolle initiatieven geweest.”

Karl Flieger
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten