Een kijkje bij de boer, hoe leuk is dat.
Een kijkje bij de boer, hoe leuk is dat. (Foto: pr)

Leerzaam rondje langs de boerderijen: waar komt toch die melk vandaan?

  •   keer gelezen

REGIO • Meerdere boerenbedrijven zetten de staldeuren open tussen 27 mei en 6 juni. Ze laten in het kader van de Campina Open Boerderijdagen zien waar melk vandaan komt.


Het is de vijftiende keer dat Campina de Open Boerderijdagen organiseert en mensen de kans geeft om in de eigen regio kennis te maken met het boerenleven. Op de vrijdag na Hemelvaart en Tweede Pinksterdag is er voor jong en oud van alles te beleven op het boerenerf: van een boerderijrondleiding tot leuke en leerzame spelactiviteiten.

Zo laat de boer zien hoe de melk van de grazende koeien in de wei terechtkomt in het glas thuis op tafel. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar het is een vak apart. Een prachtig vak, dat dan weer wel.

Van alles te doen

Tijdens de Campina Open Boerderijdagen kan het hele gezin producten proeven en activiteiten doen die horen bij het boerenleven. Voor kinderen zijn er allerlei spellen te spelen, zoals racen op skippykoeien, levensgroot memory, melkpakken vissen en een uitdagend parcours afleggen. Ook is er een boeren photobooth en kunnen kinderen zich laten schminken. Aan het eind van de dag kunnen ze een koe-medaille en boerderijbewijs verdienen. Alle deelnemende boerderijen zijn open van 10.00 uur tot 16.00 uur en de toegang is gratis. Op de website staan de adressen bij u in de buurt.

Karl Flieger
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten