Foto: 123rf.com/Bjoern Wylezich

Woerden viert de bevrijding

  •   keer gelezen

WOERDEN • Het is Bevrijdingsdag! De dag waarop we in heel Nederland vieren dat de Duitse bezetter in 1945 werd verdreven. En dat we (weer) in vrijheid konden gaan leven. Ook in Woerden is het feest.


In de tuin van de Petruskerk is vandaag een bijzondere vrijheidsmaaltijd. U kunt eraan meedoen tussen 16.00 en 19.00 uur, onder het genot van feestelijke muziek. De maaltijd is gratis, maar zolang de voorraad strekt. Wacht dus niet tot het laatste moment...

Vanavond om 20.00 uur is er ook muziek. Dit keer in de Bonaventurakerk. Daar verzorgt de Harmonie van de Vriendschap een concert. Iedereen is gratis welkom. Om de kosten te dekken wordt wel een collecte gehouden.

En over muziek gesproken: tussen 11.00 en 12.00 uur speelt beiaardier Henk Verhoef een Bevrijdingsconcert vanaf de Petruskerk. Zijn carillon maakt duidelijk: vandaag zijn we vrij!

En dan is er nog een leuke expositie die bezocht kan worden. Op het Minkema College zijn leerlingen aan de slag geweest met de vraag: ‘Wat zie je als je aan vrijheid denkt?’ Interessant om te zien hoe deze jonge mensen daar vorm aan hebben gegeven. Hun werk hangt in de bibliotheek. Beslist een bezoekje waard.

Karl Flieger
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten