Fietsen op de Utrechtse Heuvelrug, heerlijk ontspannend.
Fietsen op de Utrechtse Heuvelrug, heerlijk ontspannend. Foto: Anne Hamers

Fietsmaand op de Utrechtse Heuvelrug, lekker ontspannen in de natuur

Algemeen 208 keer gelezen

REGIO • Na een periode van beperkingen is het nu tijd om er zorgeloos op uit te trekken. Dé perfecte plek hiervoor is de Utrechtse Heuvelrug, de regio waar je energie van krijgt.

Dit fietsparadijs in het midden van Nederland is ideaal voor zowel recreanten, mountainbikers en wielrenners voor een korte of langere fietstocht of fietsvakantie. De vele fietsroutes brengen de bezoekers langs bossen, over heuvels en rivieren, door gezellige dorpen en stadjes en langs imposante kastelen en buitenplaatsen. Deze meimaand licht het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei de leukste fietsroutes uit die je weer langs unieke plekken brengen.

Meimaand Fietsmaand

Uitgestrekte heuvelachtige bossen vol vogels en andere dieren, vennen die een beetje verkoeling bieden op warme dagen en eeuwenoude stuifzandgebieden, je vindt het allemaal op de Utrechtse Heuvelrug. Meimaand is fietsmaand en RBT Heuvelrug & Vallei speelt hier op in door on- en offline campagne te voeren in samenwerking met onder andere Routebureau Utrecht en fietsnetwerk.nl.

Het RBT heeft een top 10 van routes ontwikkeld die jou meenemen langs cultuurhistorische sporen op de Heuvelrug. Van bezienswaardigheden, vergezichten, oplaadpunten en fietsenmakers tot culinaire hoogstandjes en overnachtingsmogelijkheden.

Doe mee met de winactie

Alle routes starten bij een Toeristisch OverstapPunt (TOP). Een TOP is een knooppunt waar diverse fiets- en wandelroutes samenkomen, met altijd voldoende parkeergelegenheid. Alle TOP’s zijn gekoppeld aan horeca waar men naast een kop koffie en een rustmoment ook de fiets kan opladen. De inzet van TOP’s dragen bij aan betere spreiding van bezoekers in de regio. Naast een gevarieerd aanbod aan fietsarrangementen kunnen bezoekers meedoen aan een winactie. Win samen met je partner, vriend(in) of fietsmaatje een overnachting bij Hotel Ernst Sillem Hoeve in Den Dolder! Hiervandaan fiets je direct door de bossen van de Utrechtse Heuvelrug en kan je heerlijk tot rust komen in deze stijlvolle accommodatie.

La Vuelta Holanda

Dit jaar is fietsen op de Heuvelrug extra bijzonder met de start van La Vuelta Holanda, op zaterdag 20 augustus. Mis het niet.

Karl Flieger

Bureauredacteur Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Zonnige 37e editie Triathlon Woerden (foto's) Nieuws 30 mei, 14:10
Afbeelding
Matig Siveo verliest bij WDS Sport 29 mei, 16:07
Afbeelding
Kalsbeek op uitwisseling in Steinhagen Nieuws 29 mei, 15:55
Afbeelding
Vijverconcert voor ouderen in Park Oudeland in Woerden Nieuws 26 mei, 16:53
Afbeelding
Bijzonder project Woerdenaar helpt boeren én het Indonesische regenwoud herstellen Nieuws 26 mei, 16:04
Afbeelding
Woerden in gesprek met COA over combinatie asielzoekerscentrum en flexwoningen Nieuws 25 mei, 11:49
Afbeelding
Zwem4daagse in zwembaden Batenstein en H2O Nieuws 25 mei, 11:45
Afbeelding
Amateurs maken het Woerdense schaakgrootmeesters moeilijk Nieuws 25 mei, 11:16