De Algemene Begraafplaats ligt er desolaat bij.
De Algemene Begraafplaats ligt er desolaat bij. (Foto: pr)

Nieuw leven voor begraafplaats

  •   keer gelezen

HARMELEN • De Algemene Begraafplaats Harmelen is in de loop der jaren in verval geraakt. Daar moet iets aan gebeuren.


De vraag is niet hoe het zover heeft kunnen komen, maar hoe maken we er weer een waardige gedenkplaats van. Er komt een informatieavond. Er worden al geruime tijd geen graven meer uitgegeven. Alleen bijzettingen vinden nog plaats. De begraafplaats weerspiegelt nog steeds een deel van de geschiedenis van Harmelen.

Naast het noodzakelijke opknappen wordt ook gedacht aan toevoeging van enkele passende functies. Hierbij is te denken aan informatie over ‘bewoners’ , de geschiedenis van de lijkbezorging in Nederland en mogelijk het inrichten van een stilteplek. De Harmelense afdelingen van de Stichts-Hollandse Historische Vereniging, de stichting Hugo Kotestein en Gro-up Buurtwerk willen met een inwonersinitiatief een structurele invloed krijgen op het onderhoud en het beheer van de begraafplaats.

Hoe zij dit willen doen zal worden toegelicht tijdens een informatieavond| op dinsdag 17 mei in het Dorpshuis van Harmelen, Schoollaan 8. De aanvang is 19.30 uur. Nabestaanden van overledenen die liggen begraven aan de Leidsestraatweg, voor zover bekend, worden persoonlijk hiervoor uitgenodigd. Wie geen uitnodiging heeft ontvangen is ook hartelijk welkom. Aanmelden kan via oudebegraafplaatsharmelen@gmail.com of 06 11112809.

Karl Flieger
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten