Een landschap van Hans Butzelaar.
Een landschap van Hans Butzelaar. (Foto: pr)

Butzelaar en Dokter brengen de natuur naar Van Slagmaat

  •   keer gelezen

WOERDEN • Schilder Hans Butzelaar (Amsterdam, 1945) en keramist Willeke Dokter (Amsterdam, 1961) exposeren voor de derde maal samen in Woerden.


Ze zijn te zien op 13, 14, 20 en 21 mei in de expositieruimte van Galerie Van Slagmaat. De expositieruimte is alleen op deze dagen van 10.00 tot 17.00 uur.

Landschappen

Hans Butzelaar schildert vooral landschappen waarbij aspecten als vorm, structuur en ingetogen kleurgebruik samen komen in de juiste compositie en zo resulteren in schilderijen die het oog vangen. Hij werkt figuratief maar de laatste tijd ook steeds abstracter, zoekend naar een stijl waarin abstractie en impressionisme samen kunnen gaan.

Bomen

De keramiek van Willeke Dokter kenmerkt zich door zijn geabstraheerde, organische, grillige en soms massieve uiterlijk. De natuur is haar uitgangspunt, haar hoofdthema’s zijn bomen en landschapjes. Het glazuur, dat zij zelf samenstelt, is een wezenlijk onderdeel van haar werk, de combinatie van de juiste kleur en texturen maken haar objecten af.

Galerie Van Slagmaat is te vinden aan de  Leidsestraatweg 36. De standaard openingstijden zijn vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Kijk voor parkeermogelijkheden op de website.

Karl Flieger
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten