Foto: aangeleverd

Doelpuntloos gelijkspel bij SCH’44 en Siveo

  •   keer gelezen

HARMELEN/ZEGVELD • Het lukte Siveo en SCH ‘44 in hun midweekse competitieduel niet om tot scoren te komen. De derby eindigde zoals die begon: 0-0. 


Siveo startte in Harmelen bijzonder sterk. Het zette de favoriete thuisclub direct onder druk. Vrijwel alle duels op het middenveld waren in het voordeel van de geel-blauwen. Halverwege de eerste helft leek Siveo ook de leiding te nemen maar zowel Gerwin Verlaan als Lucas Vermeij konden de openingsgoal net niet forceren. Dat lukte ook Luuk Bregman niet, hoewel zijn snoeiharde schot maar rakelings naast ging. Voor de pauze wist SCH daar weinig tegenover te stellen. 

Pionnen
Dat veranderde in de tweede helft, mede doordat Siveo al snel met Ricardo Würsten en Lucas Vermeij twee belangrijke pionnen geblesseerd zag afhaken en zich duidelijk opnieuw moest positioneren. SCH nam gaandeweg meer het initiatief, maar de Zegveldse verdediging hield koel stand. Feitelijk kwam het meeste Harmelense gevaar vanuit een aantal vrije trappen. De geel-blauwen heersten echter veelal in de kopduels en zo nodig was er ook nog de uiterst betrouwbaar ogende goalie Erik Streng. Siveo moest het in deze fase van de counter hebben en daarin was Luuk Blonk bijna succesvol. Zijn schot belandde echter net over het Harmelense doel.

Beide partijen moesten zich tevreden stellen met de remise en daarmee handhaaft SCH ‘44 zich in de rangschikking boven Siveo. 

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten