Foto: stockfoto

Burgemeester Woerden doet aangifte van schending geheimhoudingsplicht

  •   keer gelezen

WOERDEN • Burgemeester Victor Molkenboer van Woerden gaat bij het Openbaar Ministerie (OM) aangifte doen van schending van de geheimhoudingsplicht van documenten over Ferm Werk.


Dat schrijft hij in een memo aan de gemeenteraad. De aangifte volgt op een onderzoek naar alle feiten rond de kwestie. ‘De bevindingen van het feitenonderzoek zijn inmiddels in mijn bezit’, schrijft Molkenboer. ‘De onderzoeker heeft mij geadviseerd om aangifte te doen van schending van de geheimhoudingsplicht.’

Fractievoorzitter Reem Bakker van Woerden&Democratie wordt samen met voormalig raadslid Wilma de Mooij verdacht van het lekken van vertrouwelijke stukken over vermeend grensoverschrijdend gedrag bij Ferm Werk. De twee raadsleden zouden deze stukken in de openbaarheid hebben gebracht. Het is aan de officier van justitie om - op basis van het feitenonderzoek en de aangifte - te beslissen of het OM overgaat tot vervolging. 

Smaadcampagne
In een verklaring laat Bakker weten de keuze van burgemeester te betreuren. Die zou ‘geen enkele keer’ geprobeerd hebben om het gesprek te voeren, om in te zoomen op de gehele gang van zaken. Bakker beschuldigt Molkenboer ervan een ‘smaadcampagne’ tegen hem te voeren. ‘Ik kies er in ieder geval voor om het niet persoonlijk te maken! Ik verklaar nogmaals dat ik geen enkele geheimhouding heb geschonden en mij in de betreffende kwestie heb gebaseerd op informatie van externe bronnen. Een eventueel verzoek van de officier van justitie of het OM zie ik dan ook met vertrouwen tegemoet.’

Molkenboer zegt de bevindingen van het feitenonderzoek nu niet te kunnen delen met de raad. Dit zou namelijk het onderzoek van de officier van justitie kunnen beïnvloeden.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten