Foto: Stockfoto 123RF

College wil zwembadorganisatie Woerden compenseren

  •   keer gelezen

WOERDEN • Het college van de gemeente Woerden wil WoerdenSport te hulp schieten. De vrijwilligersorganisatie, die de zwembaden in Woerden en Harmelen exploiteert, verkeert als gevolg van de coronacrisis in financieel zwaar weer. 


Met de voorgestelde compensatie van 270.000 euro kan de bedrijfsvoering overeind blijven. Zonder de compensatie zegt het stichtingsbestuur niet verder te kunnen en komen ‘andere scenario’s’ in beeld. Het Batensteinbad in Woerden en H2O in Harmelen waren tot half januari nagenoeg gesloten. Alleen het geven van zwemlessen was op beperkte schaal mogelijk. 

Acute betalingsproblemen
Hoewel de zwembaden al weer enige tijd volledig open zijn, kampt WoerdenSport nog altijd met de financiële naweeën van de coronacrisis. Er is echter geen sprake van acute betalingsproblemen. WoerdenSport ontving namelijk al subsidie voor 2022. Daarnaast is de betaling van de huur van WoerdenSport aan de gemeente in 2021 en de eerste twee kwartalen van 2022 opgeschort.

Toekomst
In opdracht van de gemeente doet een extern bureau momenteel onderzoek naar de toekomst van de twee zwembaden. Uit dit onderzoek moet naar voren komen hoe de gemeente ‘efficiënt en duurzaam’ kan investeren in de twee zwemaccommodaties.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten