<p>• Karlijn van Kollenburg voor het station, het startpunt van de Skate Parade.</p>

• Karlijn van Kollenburg voor het station, het startpunt van de Skate Parade.

(Foto: Thomas Sohilait)

Skate Parade komt voor één keer naar Woerden

  •   keer gelezen

WOERDEN • Ter ere van het feestjaar Woerden 650 komt de Utrechtse Skate Parade voor één keer naar Woerden. 


Op zaterdag 25 juni kan iedereen zijn of haar skates aantrekken om mee te doen. Om 20.00 uur vertrekt de groep skaters vanaf het station - onder begeleiding van een auto met DJ en muziek - voor een tocht van 22 kilometer. “Je hoeft niet de hele route af te leggen”, vertelt initiatiefnemer Karlijn van Kollenburg. “Halverwege is er een mogelijkheid om af te snijden en skate je 12 kilometer.”

Remmen
Karlijn woonde enige tijd in Utrecht en deed in die stad regelmatig mee aan de Skate Parade. “Die wordt daar al jaren elke week georganiseerd. Het leuke is dat je echt geen topskater hoeft te zijn om mee te doen. Het draait bij de Skate Parade niet om hard rijden, maar om een relaxed skatetempo. Je moet wel een redelijke (skate)conditie hebben, goed kunnen remmen en sturen en niet schrikken van veel mensen, afdalingen, klinkers of af en toe een paaltje.”

Toen Karlijn in Woerden kwam wonen, moest haar skaterondjes alleen afleggen. Dat vond ze ‘best saai’. “Met een groepje skaten is toch veel leuker. Vandaar dat ik op het idee kwam om de Skate Parade naar Woerden te halen.” Ze nam contact op met het bestuur van het evenement en vroeg of er interesse was om een keer uit te wijken naar Woerden. “Dat vonden ze een leuk idee. Ze komen met hun auto, hun DJ en hun verkeersregelaars naar Woerden. helemaal top natuurlijk.” 

Vergunning
Ze kreeg ook het draaiboek doorgestuurd, om na te gaan wat er voorafgaand aan het evenement geregeld moet worden. En ze vroeg een vergunning aan. Die is nog niet binnen, “maar de gemeente heeft me verzekerd dat het allemaal in orde komt. Dus ben ik volop bezig met alle voorbereidingen.” 

Inmiddels stromen de aanmeldingen binnen. De teller staat op 130. Karlijn verwacht dat dit aantal nog flink zal groeien. “Meestal schrijven deelnemers zich pas op het laatste moment in. Het doel is om met 650 deelnemers aan de startstreep te staan.” De route loopt door de kernen van Woerden, Harmelen en Kamerik. Onderweg zijn er een aantal pauzemomenten.” Voorafgaand aan de Skate Parade is er ook een Kids Skate van 5 kilometer, voor kinderen tussen de 6 en 14 jaar. Begeleiders mogen meerijden met de kinderen. 

Rood
De Skate Parade heeft een dresscode: rood. Karlijn: “De rode ruiter loopt als rode draad door het feestjaar Woerden 650. Dus hebben we bedacht dat deelnemers in het rood zijn gekleed.” Karlijn denkt niet dat de Skate Parade nog eens zal terugkeren naar Woerden. ‘Nee, dit is echt eenmalig. Maar als iemand zich geroepen voelt om het evenement hier te organiseren...ik vind het prima! Ze kunnen van mij het draaiboek krijgen. Ik rij dan graag nog een keertje mee.”

Aanmelden kan via de Facebookpagina. Er is een mogelijkheid om zowel skates als het hele beschermingspakket (helm, pols-, elleboog- en kniebeschermers) te huren. Dit kan bij de aanmelding worden aangeven.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten