<p>• Mirte Damen.</p>

• Mirte Damen.

(Foto: Carla Vermeend)

Column Mirte Damen: Ellen van Dijk G.O.A.T.

  •   keer gelezen

Ik zie een reclame voor me waarin een meisje uit Woerden een boterham met Calvé pindakaas eet. Nee, ik bedoel niet Esther Vergeer. Trouwens, Esther wat is die reclame briljant gemaakt. Dikke kudos voor jou en de makers! 


Nee, dit is een meisje wat bijna direct al zonder zijwieltjes op een fietsje reed. Ze haalde ze er zelf af en reed elke jongen er hard uit. Geen jongen wil wedstrijdjes rijden tegen haar. Zelfs niet als ze op de fiets zitten naar school, maar ook zeker niet op de baan. Hey Ellen, kom je met de Barbies spelen vragen de vriendinnen? Nee, ik ga nog even een rondje fietsen. Ellen haakt vervolgens aan op 10-jarige leeftijd bij een volwassen mannen peloton wielrenners en ze rijdt ze hard voorbij. 

Vervolgens een shot later is ze 15 /16 jaar en eet ze een boterham met pindakaas. Haar vriendinnen zeggen tegen haar: weet je zeker dat je dit moet doen? Tuurlijk zegt ze, ik doe een knotje in en niemand herkent mij. Hopla en ze springt op de fiets en doet stiekem mee met de pro’s in de plaatselijke ronde om de kerk. Ze wint van alle mannen. Tot verbazing van de mannen en vooral de moderator die het presenteert. Iedereen baalt, want ze verliezen van een meisje.

In de volgende shots komt haar complete palmares voorbij met overwinningen en als laatste stapt ze af bij de baan waar ze net een werelduurrecord reed en eet als eerste een boterham met Calvé pindakaas. Tja, wie is er niet mee groot geworden. Uhm geen idee of je pindakaas eet, maar het lijkt mij een leuke reclame. 

Ellen, je bent nu superwoman, the she-hulk en de vrouwelijke flash in 1 op een fiets. Hopelijk kan je er echt van genieten. Dat gun ik je. En jezelf nu even niet analyseren hoor. Ik gun je oprecht een feestje, rust en een lintje want jij inspireert hier zo veel meiden mee. Ik hoop dat WTC Woerden (wielervereniging) een hoop nieuwe aanmeldingen krijgt. Op de mooie dag van 23 mei 2022 nam Ellen van Dijk een broodje straaljager en een broodje Lamborghini als ontbijt. Ze ging een uurtje fietsen. Haar team, ouders en vrienden waren erbij en keken toe en zagen dat het goed was. Dank dat wij mee mochten kijken. Ellen van Dijk G.O.A.T.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten