• Entree van winkelcentrum Tournoysveld.
• Entree van winkelcentrum Tournoysveld.

VVD: ‘Betrek omwonenden bij herontwikkeling Tournoysveld’

  •   keer gelezen

WOERDEN • De Woerdense VVD vindt dat omwonenden eerder geïnformeerd hadden moeten worden over de herontwikkeling van winkelcentrum Tournoysveld. 


De gemeente Woerden maakte kort geleden bekend een intentieovereenkomst te hebben gesloten de Kerckebosch Groep, de eigenaar van Tournoysveld. Het voornemen is om het winkelcentrum te slopen en opnieuw op te bouwen. Daarnaast ligt er een plan om op de locatie ongeveer 133 woningen te bouwen. 

Via krant
VVD-raadslid Simone Onrust wil meer duidelijkheid over de plannen en heeft het college schriftelijke vragen gesteld. Ze vindt dat het winkelcentrum best een opknapbeurt kan gebruiken. En ook over het toevoegen van betaalbare woningen aan de woningmarkt is ze positief. Maar veel omwonenden wisten van niets. Die moesten via de krant vernemen over de plannen. Er ontstond onrust, met name onder de oudere bewoners die voor hun dagelijkse boodschappen afhankelijk zijn van het winkelcentrum.  

Insteek
Ook over de informatiebijeenkomst die eind april werd gehouden is Onrust kritisch. Het doel van de bijeenkomst was het ophalen van wensen, behoeften en reacties op het huidige winkelcentrum. ‘De insteek van de informatieavond wekte de suggestie dat er nog ruimte is voor omwonenden om mee te denken over de plannen’, zegt ze. ‘De plannen lijken echter al behoorlijk concreet te zijn’. Ze wil dan ook weten wat er wordt gedaan met de input van omwonenden. En of er rekening wordt gehouden met de belangen van de ondernemers die gevestigd zijn in winkelcentrum Tournoysveld.

Daarnaast wil Onrust weten of de bouw van zoveel woningen gevolgen heeft voor de parkeermogelijkheden.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten