• Nieuwe logo van het VSB Fonds Woerden.
• Nieuwe logo van het VSB Fonds Woerden. Foto: aangeleverd

Vernieuwing voor VSB Fonds Woerden

Algemeen 597 keer gelezen

WOERDEN • Al bijna dertig jaar biedt het VSB Fonds Woerden financiële ondersteuning aan organisaties in de gemeente Woerden die zich inzetten voor de maatschappij. En toch komt het regelmatig voor dat initiatiefnemers van projecten het fonds niet weten te vinden. 

Voornamelijk jongeren geven aan nooit van het VSB Fonds Woerden te hebben gehoord. Dat vindt directeur Gert Blonk jammer, omdat de jongeren de ‘toekomstige’ bestuurders zijn van de vele vrijwilligersorganisaties waaraan het VSB Fonds Woerden graag financiële ondersteuning wil geven. Ook hebben zij vaak initiatieven en ideeën die Woerden nog leuker maken.

Om de naamsbekendheid van het VSB Fonds Woerden te vergroten heeft het bestuur besloten om een aantal vernieuwingen door te voeren. Zo krijgt het fonds een nieuw eigentijds logo en is de website in een moderner jasje gestoken. Blonk: “Dit zorgt er onder andere voor dat het fonds nog zichtbaarder is in Woerden, Kamerik, Zegveld en Harmelen om vervolgens mooie nieuwe projecten financieel te ondersteunen.”

Donatie
Ook zal het donatiebeleid worden aangepast. Zo kunnen nu ook bewoners een donatie aanvragen van maximaal duizend euro voor initiatieven die Woerden, op welke manier dan ook, een beetje mooier maken. Daarnaast wil het VSB Fonds Woerden, naast projecten op het gebied van kunst en cultuur, activiteiten ondersteunen die erop gericht zijn om mensen op zelfstandige en gelijkwaardige wijze te laten deelnemen aan het maatschappelijk leven. Te denken valt aan projecten die de sociale cohesie in het Woerdense bevorderen, maar ook projecten die gericht zijn op het behoud van het Woerdens cultureel erfgoed en projecten waarmee de groene omgeving wordt versterkt.

Het VSB Fonds Woerden beschikt over een vermogen van ruim 11 miljoen euro. Het afgelopen jaar ondersteunde het fonds met 200.000 euro initiatieven van verenigingen en stichtingen, die hiermee projecten konden opstarten en uitvoeren op het gebied van kunst, cultuur, maatschappij, onderwijs, gezondheid en sport.

www.vsbfondswoerden.nl

Floris Bakker

Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Julia Groen en Gwenn Hoogenboom spraken met Joke de Wissel (foto). Zij is een van de organisatoren van het plaatsen van een monument ter nagedachtenis aan de in 1943 overleden bemanning van een neergestorte Britse bommenwerper bij de boerderij van haar grootouders.
Fotoproject 'Conflict' in Woerdense Petruskerk Nieuws 10 uur geleden
• Hester Korver van de Woerdense Vakantieweek en Kasper Tappel van BPA.
BPA komende drie jaar sponsor Woerdense Vakantieweek Zakelijk 13 uur geleden
• Sven van der Plank van Siveo '60.
Siveo '60 bijna veilig: 'We moeten vooral niet gaan rekenen' Sport 13 uur geleden
• Birgitte van Hoesel in de Wereldwinkel aan de Havenstraat.
Wereldwinkel Woerden bestaat 45 jaar: 'Wie hier iets koopt, draagt bij aan een betere wereld' Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 14 uur geleden
• Padel2Go-locatie.
Woerden krijgt indoor padelcentrum met zes banen Zakelijk 24 apr, 16:34
• Kermis op het Exercitieveld in Woerden.
Jongen (14) beroofd en mishandeld op kermis in Woerden 112 24 apr, 14:47
• Mevrouw Van Doorn-Verstoep met de burgemeester.
Burgemeester Woerden bezoekt 102-jarige inwoonster Nieuws 24 apr, 14:14