Afbeelding
Foto: stockfoto
advertorial

Zo maak je van je sportevenement een groot succes

Algemeen 454 keer gelezen

REGIO • Nu het weer de goede kant opgaat wat betreft de coronapandemie kunnen we weer meer evenementen organiseren. Het is dus ook weer tijd om sportevenementen te houden – zeker nu we mooier weer kunnen gaan verwachten! Heb jij een sportschool of sportclub en wil je een sportevenement organiseren? Dan hebben wij wat tips voor je om dit evenement tot een groot succes te maken! 

Kondig het groots aan
Of je nou een sportevenement organiseert om geld in te zamelen, je club te promoten of gewoon om mensen te entertainen – het is altijd fijn als er zo veel mogelijk mensen komen opdagen. Zorg er dan ook voor dat je het evenement groots aankondigt zodat niemand het kan missen. Waarschijnlijk maak je al gebruik van de social mediakanalen; zet deze dan ook in om je evenement kenbaar te maken. Daarnaast kun je posters laten maken en die ophangen in de buurt of in scholen om er zo voor te zorgen dat het evenement meer onder de aandacht komt.

Organiseer een giveaway
Twijfel je of je met je social mediakanalen genoeg mensen bereikt? Dan kun je dit extra stimuleren door een giveaway te organiseren. Dit kun je online en voorafgaand aan het evenement doen, maar je kunt ook een grootschalige weggeefactie organiseren tijdens het evenement zelf. Een mogelijkheid is om een leuke sportgadget te kiezen om weg te geven, maar het is ook leuk ook leuk om een goodiebag of giftbox samen te stellen en deze uit te delen. Je kunt dan een zonnebril laten bedrukken met de naam van je onderneming, een T-shirt of polo met opdruk laten maken en bidons of drinkflessen met logo toevoegen aan de goodiebag of giftbox.

Genoeg inschrijvingen
Het is verstandig om een systeem te bedenken waarmee mensen zich kunnen inschrijven voor het sportevenement. Op die manier kun je beter inschatten hoe je het evenement zal moeten inrichten en wat je allemaal nodig hebt. Als je dan – naar jouw idee – te weinig inschrijvingen hebt dan zou je kunnen overwegen om een andere datum te kiezen. Mogelijkheden zijn het inschrijven via mail, maar je kunt ook op Facebook een evenement aanmaken om er zo achter te komen hoeveel animo er is voor jouw sportevenement. Bedenkt dan vooraf met hoeveel bezoekers je tevreden zou zijn, om zo een duidelijk doel voor ogen te hebben. 

Relatiegeschenken
Cutomized items zijn niet alleen handig om te gebruiken tijdens de giveaway-actie. Je kunt ze ook inzetten als relatiegeschenken die ervoor zorgen dat jij en je sportonderneming sneller onthouden worden. Denk dan aan items die je aan het begin van het evenement kunt uitdelen, zoals kleding die ze aan kunnen trekken tijdens het evenement. Je kunt dan gaan voor het bedrukken van sokken met je logo, of ook weer gaan voor T-shirts, polo’s of zweetbandjes. Daarnaast doen petten en mutsen met de naam van je onderneming erop het ook altijd goed! 

Extra tip: is dit je eerste sportevenement? Vraag dan of de bezoekers een feedbackformulier voor je willen invullen. Je kunt dan inventariseren wat er de volgende keer beter kan en waar je bezoekers juist heel erg enthousiast over waren. Succes! 

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Het COA en de gemeente gaan onderzoeken of het oude kantoor van Campina dienst kan doen als asielzoekerscentrum.
Raad Woerden stemt in met onderzoek naar mogelijkheden asielzoekerscentrum Nieuws 19 apr, 11:46
• Bij ijssalon Luciano trakteerde een chansonnier voorbijgangers op Franse liedjes.
Woerdense binnenstad in Franse sferen Nieuws 17 apr, 16:26
• Het werk Femme Tunisienne van Louis Favre uit 1929.
Werk van Franse kunstschilder Louis Favre in Stadsmuseum Woerden Nieuws 17 apr, 14:50
• Het voormalige kantoorgebouw van Campina aan de Bleek in Woerden.
Vraag om noodopvang in Woerden; college 'overvallen' door verzoek COA Nieuws 17 apr, 14:31
• Cees en Abram Meijers bekijken de houten modellen van de huidige en vorige kerk.
'Kamerik veel ouder dan we eerder dachten' Nieuws 17 apr, 14:28
• Startpunt van de Drakenbootrace is de Parijse brug.
Drakenbootrace: roeien op de Woerdense Singel Nieuws 17 apr, 14:21
• Het team die de kledingbeurs mogelijk maakte, met rechts op de foto Janneke van Vliet.
Kledingbeurs in Woerdense Johan Frisoschool voor dames met een kleine beurs Nieuws 17 apr, 14:16
• Spelen in een hooiberg tijdens De Boer Op'.
Mooie weer zorgt voor veel bezoekers 'De Boer Op' Nieuws 15 apr, 16:05