• Naast vier mannelijke wethouders telt Woerden straks ook een vrouwelijke wethouder: Mariëtte Pennarts.
• Naast vier mannelijke wethouders telt Woerden straks ook een vrouwelijke wethouder: Mariëtte Pennarts. Foto: Chris Pennarts

Vier partijen bereiken akkoord over nieuwe coalitie voor Woerden

10 jun, 16:05 Algemeen 414 keer gelezen

WOERDEN • CDA, Lijst van der Does, Progressief Woerden en ChristenUnie-SGP presenteren dinsdag het nieuwe coalitieakkoord voor Woerden. De vier partijen zijn het na twee maanden onderhandelen eens geworden over de plannen voor de komende vier jaar. 

Vertegenwoordigers van de partijen zullen tijdens de presentatie ingaan op de inhoud van het concept bestuursakkoord. Daar staan zeven opgaven in waar de partijen zich de komende jaren voor willen inzetten.    

Het nieuwe college telt vijf wethouders. De beoogde wethoudersploeg bestaat uit Arjan Noorthoek (CDA), Ad de Regt (Lijst van der Does), Jelmer Vierstra (Progressief Woerden) en Jacques Rozendaal (ChristenUnie-SGP). De vijfde wethouder staat los van de partijen. 

Ervaren bestuurder
Kandidaat voor deze functie is Mariëtte Pennarts-Pouw uit Montfoort. Pennarts is een ervaren bestuurder. Ze is op dit moment regiohoofd bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en lid van onder meer de raad van toezicht van het Utrechts Landschap. Tussen 2011 en 2019 was ze lid van de Gedeputeerde Staten van Utrecht, van 2007 tot 2011 Statenlid en van 2002 tot 2007 raadslid in de gemeente Montfoort.

Pennarts is enthousiast om aan de slag te gaan: “Ik zie ernaar uit om met inwoners en ondernemers te gaan werken aan de uitdagingen voor Woerden, Harmelen, Kamerik en Zegveld. Ik voel mij vertrouwd met Woerden. Ik heb er op school gezeten en gewoond. Met veel plezier en energie wil ik de komende jaren aan het werk voor een fijne leefomgeving en het welzijn van de inwoners in alle wijken en kernen. Het is eervol dat de vier partijen mij gezamenlijk willen voordragen als hun kandidaat. Ik hoop de komende jaren, samen met de gemeenteraad en collega’s in het college het verschil te maken.”

Floris Bakker

Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Opbrengst Montmartre voor Mantelmeeuw Algemeen 15 aug, 06:53
Afbeelding
Woerdense Vakantieweek stralend begonnen! Algemeen 14 aug, 12:01
Afbeelding
Buurtbus 524 sluit per 22 augustus beter aan op buslijn 120 Algemeen 14 aug, 11:51
Afbeelding
Het is bloedheet: Woerden zoekt het water op Algemeen 12 aug, 11:45
Afbeelding
Start herstelwerkzaamheden dijk in Snelrewaard: enige hinder voor watersporters Algemeen 12 aug, 08:12
Afbeelding
Van boer tot bord: ‘Proef het Groene Hart’ Algemeen 11 aug, 10:35
Afbeelding
Bestuurder onwel, met spoed naar ziekenhuis 112 10 aug, 09:19
Afbeelding
Water Natuurlijk zoekt kandidaten voor waterschapsverkiezingen Algemeen 10 aug, 08:25