• Cruyff Court in Papendrecht.
• Cruyff Court in Papendrecht. Foto: Richard van Hoek

Aanleg Cruyff Court in Woerden-West stapje dichterbij

15 jun, 16:12 Algemeen 327 keer gelezen

WOERDEN • Het college gaat actief op zoek naar een locatie voor een Cruyff Court of soortgelijke voorziening in Woerden-West. Een motie hierover kon donderdag rekenen op ruime steun van de gemeenteraad.  

Wethouder Tymon de Weger gaf aan ‘goed uit de voeten’ te kunnen met de motie die door Woerden&Democratie, Spinter, LijstvanderDoes en Progressief Woerden was ingediend. Tegelijkertijd temperde hij de hoge verwachtingen. De Weger verwacht dat het voetbalveld er pas op zijn vroegst in 2023 kan liggen. Bovendien is het afwachten of de Cruyff Foundation akkoord gaat met de aanleg van het veld en er subsidie voor beschikbaar stelt. 

Bijeenkomst
Op initiatief van Nasir Lalout vond er vorige week dinsdag een bijeenkomst plaats in De Plint waar jongeren en politici met elkaar in gesprek gingen over voorzieningen in de wijken van Woerden-West. Jongeren willen graag een Cruyff Court en buurthuis, maar krijgen telkens te horen dat er geen geld is. “Jongeren voelen zich in de steek gelaten”, liet de 16-jarige Nasir tijdens de raadsvergadering weten.

Zijn initiatief kon alom rekenen op bewondering. Raadslid Malik Arbaj (Woerden&Democratie) vindt dat de gemeente jongeren meer als prioriteit moet gaan zien. “De laatste jaren is via buurtwerk al veel geïnvesteerd in jongeren. Nu is het tijd om het investeren in voorzieningen voor hen.” Femke Merel van Kooten (Splinter) verzocht het college om jongeren te betrekken bij de keuze voor speelvoorzieningen. 

In de tijd dat er nog geen Cruyff Court ligt, zouden jongeren gebruik mogen maken van kunstgrasvelden van verschillende verenigingen in Woerden. Of dat lukt is afhankelijk van de medewerking van de clubs. De Weger zegde toe dat het college hierover met de clubs in gesprek zal gaan.

Floris Bakker

Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Opbrengst Montmartre voor Mantelmeeuw Algemeen 15 aug, 06:53
Afbeelding
Woerdense Vakantieweek stralend begonnen! Algemeen 14 aug, 12:01
Afbeelding
Buurtbus 524 sluit per 22 augustus beter aan op buslijn 120 Algemeen 14 aug, 11:51
Afbeelding
Het is bloedheet: Woerden zoekt het water op Algemeen 12 aug, 11:45
Afbeelding
Start herstelwerkzaamheden dijk in Snelrewaard: enige hinder voor watersporters Algemeen 12 aug, 08:12
Afbeelding
Van boer tot bord: ‘Proef het Groene Hart’ Algemeen 11 aug, 10:35
Afbeelding
Bestuurder onwel, met spoed naar ziekenhuis 112 10 aug, 09:19
Afbeelding
Water Natuurlijk zoekt kandidaten voor waterschapsverkiezingen Algemeen 10 aug, 08:25