• Het echtpaar Killestijn-van Bemmel met burgemeester Victor Molkenboer.
• Het echtpaar Killestijn-van Bemmel met burgemeester Victor Molkenboer. Foto: Alex de Kuijper

Echtpaar uit Woerden krijgt bezoek voor 65-jarig huwelijk

17 jun, 09:21 Algemeen 579 keer gelezen

WOERDEN • Het echtpaar Killestijn-van Bemmel uit Woerden was maandag 13 juni 65 jaar getrouwd. Burgemeester Victor Molkenboer kwam woensdag langs om hen te feliciteren.  

Mevrouw is geboren op Cattenbroek in Linschoten; meneer is een echte Woerdernaar. De twee ontmoetten elkaar op 15-jarige leeftijd bij de jeugdvereniging. Ze kregen verkering en na zeven jaar trouwden zij. In hun verkeringstijd vertrok meneer Killestijn voor twee jaar naar Nieuw-Guinea om voor de firma Hollandia aan de slag te gaan als timmerman. Hij knapte ter plaatse gebouwen van de marine op. Met het verdiende geld konden zij een huis kopen in Woerden.

Slinger
Zij kregen met elkaar vijf kinderen: drie dochters en twee zonen. Inmiddels hebben zij al twaalf achterkleinkinderen die allemaal voor hun eerste verjaardag een slinger krijgen of hebben gekregen, gemaakt door mevrouw Killestijn. Zij is erg creatief en ging tijdens de coronaperiode flink aan de slag met het vervaardigen van mondkapjes. Die maakte ze van papieren washandjes en katoenen stoffen.

De mondkapjes kwamen in een kist in de tuin te liggen. Voorbijgangers mochten die voor een klein bedrag meenemen. In totaal maakte mevrouw Killestein 800 mondkapjes. Meneer is een timmerman in hart en nieren. Helaas laat zijn gezondheid het nu niet meer toe om te klussen. Hij houdt zich vandaag de dag vooral bezig met puzzelen. 

Hun trouwdag vierden zij in De Willemshoeve in Woerden, met de hele familie van 42 personen. De boerderij was voor de gelegenheid versierd met alle zelfgemaakte slingers die mevrouw Killestijn in het verleden voor iedereen heeft gemaakt.

Het echtpaar is dankbaar voor de hulp die ze vanuit de gemeente Woerden (Wmo) ontvangen en ook de dagelijkse hulp van de Vierstroom.

Floris Bakker

Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Opbrengst Montmartre voor Mantelmeeuw Algemeen 15 aug, 06:53
Afbeelding
Woerdense Vakantieweek stralend begonnen! Algemeen 14 aug, 12:01
Afbeelding
Buurtbus 524 sluit per 22 augustus beter aan op buslijn 120 Algemeen 14 aug, 11:51
Afbeelding
Het is bloedheet: Woerden zoekt het water op Algemeen 12 aug, 11:45
Afbeelding
Start herstelwerkzaamheden dijk in Snelrewaard: enige hinder voor watersporters Algemeen 12 aug, 08:12
Afbeelding
Van boer tot bord: ‘Proef het Groene Hart’ Algemeen 11 aug, 10:35
Afbeelding
Bestuurder onwel, met spoed naar ziekenhuis 112 10 aug, 09:19
Afbeelding
Water Natuurlijk zoekt kandidaten voor waterschapsverkiezingen Algemeen 10 aug, 08:25