• Verkeer op de Hollandbaan.
• Verkeer op de Hollandbaan. Foto: archief

Stil asfalt moet geluidsoverlast langs Hollandbaan verminderen

20 jun, 20:09 Algemeen 228 keer gelezen

WOERDEN • Om de overlast van langsrazend verkeer snel te verminderen komt er geluidsreducerend asfalt op de Hollandbaan in Woerden. 

Daarnaast moeten een dubbele asmarkering en een middenbermscherm ter hoogte van de kruispunten ervoor zorgen dat omwonenden langs het wegdeel tussen viaduct ‘t Vinkje en de rotonde bij bouwmarkt Gamma een stuk minder overlast ervaren. Verkeerswethouder Arjan Noorthoek zegde donderdag toe in oktober/november met een voorstel te komen. 

Rembrandtbrug
Er moet nog meer gebeurden om de overlast tegen te gaan. Een meerderheid van de fracties wil wachten met het nemen van een besluit hierover zolang er nog geen duidelijkheid is over de aanleg van de Rembrandtbrug. Die brug zal naar verwachting zorgen voor nog meer verkeer op de Hollandbaan. De commissieleden kregen tijdens de vergadering verschillende opties voorgeschoteld, variërend van het plaatsen van een schanskorf op een aarden wal tot een geluidsscherm van maximaal 2 meter hoog langs beide kanten van de weg.

Er lijkt echter een lichte voorkeur te bestaan voor de Whiswall, een innovatieve constructie van beton en staal die geluid afbuigt. De Whiswall is kleiner, compacter en minder hoog dan een traditioneel scherm. Toch zorgt -ie voor de meeste geluidsreductie, tot zo’n 10 dB. Wel is is met 2 miljoen veruit de duurste oplossing. Wat Jaap van der Does (Lijst van der Does) betreft mag de Whiswall er zo snel mogelijk komen, om omwonenden niet langer in de herrie te laten.” 

Veel geld
Andere fracties hebben minder haast en willen verdere maatregelen koppelen aan de aanleg van de Rembrandtbrug. “Het gaat om veel geld”, verklaart Tom Boersma (D66). “Als we later meer informatie hebben kunnen we een beter besluit nemen.”

Floris Bakker

Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Opbrengst Montmartre voor Mantelmeeuw Algemeen 15 aug, 06:53
Afbeelding
Woerdense Vakantieweek stralend begonnen! Algemeen 14 aug, 12:01
Afbeelding
Buurtbus 524 sluit per 22 augustus beter aan op buslijn 120 Algemeen 14 aug, 11:51
Afbeelding
Het is bloedheet: Woerden zoekt het water op Algemeen 12 aug, 11:45
Afbeelding
Start herstelwerkzaamheden dijk in Snelrewaard: enige hinder voor watersporters Algemeen 12 aug, 08:12
Afbeelding
Van boer tot bord: ‘Proef het Groene Hart’ Algemeen 11 aug, 10:35
Afbeelding
Bestuurder onwel, met spoed naar ziekenhuis 112 10 aug, 09:19
Afbeelding
Water Natuurlijk zoekt kandidaten voor waterschapsverkiezingen Algemeen 10 aug, 08:25