• Karlijn van Kollenburg voor het station, het startpunt van de Skate Parade.
• Karlijn van Kollenburg voor het station, het startpunt van de Skate Parade. Foto: Thomas Sohilait

Al 300 inschrijvingen voor Skate Parade Woerden

22 jun, 14:13 Algemeen 227 keer gelezen

WOERDEN • Zo’n 300 skaters hebben zich al inschreven voor de Skate Parade. Ter ere van het feestjaar Woerden 650 komt het evenement op zaterdag 25 juni voor één keer naar Woerden.  

Om 20.00 uur vertrekt de groep skaters vanaf het station - onder begeleiding van een auto met DJ en muziek - voor een tocht van 22 kilometer. “Je hoeft niet de hele route af te leggen”, vertelt initiatiefnemer Karlijn van Kollenburg. “Halverwege is er een mogelijkheid om af te snijden en skate je 12 kilometer.”


• De routes van zowel de Skate Parade als de Kids Skate.

De route loopt via de provinciale wegen door de kernen van Woerden, Harmelen en Kamerik. Onderweg zijn er een aantal pauzemomenten. Op het Kerkplein in Harmelen en het grasveldje Berkenlaan/Meent in Kamerik is er een mogelijkheid om op adem te komen en om aan te haken bij de groep. Voorafgaand aan de Skate Parade is er ook een Kids Skate van 5 kilometer (start 18.00 uur) voor kinderen tussen de 6 en 14 jaar. Begeleiders mogen meerijden (niet op de fiets) met de kinderen.

Drone
“Via u-skateparade.nl is de Skate Parade live te volgen”, legt Van Kollenburg uit. “We hopen dat er veel mensen langs de route staan om de deelnemers aan te moedigen en om mooie foto’s te maken. De Skates Parade wordt sowieso gefilmd, vanuit de lucht met een drone en op de grond.” Ze roept deelnemers op om aan de dresscode te denken: rode kleding en rode attributen. 

De Skate Parade is voor elke skater vol te houden. Van Kollenburg: “Je gaat 16 kilometer per uur, dat is een heel relaxed skate tempo. Bovendien vang je geen wind met zo’n grote groep, dus het is goed te doen.” Bij de kinderskatetocht, die om 18.00 uur begint, mogen begeleiders mee skaten. Het tempo van deze parade wordt aangepast aan de kinderen. 

Inschrijven kan nog steeds via de Facebookpagina (Skateparadewoerden) en door onderstaande QR-code te scannen. Als het regent en het wegdek is nat, zal de Skate Parade een weekje opschuiven naar zaterdag 2 juli.


Floris Bakker

Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Derks Advocaten: al veertig jaar zacht op de persoon, hard op de inhoud Algemeen 15 aug, 15:20
Afbeelding
Opbrengst Montmartre voor Mantelmeeuw Algemeen 15 aug, 06:53
Afbeelding
Woerdense Vakantieweek stralend begonnen! Algemeen 14 aug, 12:01
Afbeelding
Buurtbus 524 sluit per 22 augustus beter aan op buslijn 120 Algemeen 14 aug, 11:51
Afbeelding
Het is bloedheet: Woerden zoekt het water op Algemeen 12 aug, 11:45
Afbeelding
Start herstelwerkzaamheden dijk in Snelrewaard: enige hinder voor watersporters Algemeen 12 aug, 08:12
Afbeelding
Van boer tot bord: ‘Proef het Groene Hart’ Algemeen 11 aug, 10:35
Afbeelding
Bestuurder onwel, met spoed naar ziekenhuis 112 10 aug, 09:19