• Het terrein waar de nieuwe wijk Snellerpoort zal verrijzen.
• Het terrein waar de nieuwe wijk Snellerpoort zal verrijzen. Foto: Floris Bakker

Rijk stelt 10 miljoen euro beschikbaar voor Poort van Woerden

29 jun, 16:03 Algemeen 177 keer gelezen

WOERDEN • Woerden krijgt 10 miljoen euro van de rijksoverheid om de woningbouw in de Poort van Woerden te versnellen. In het gebied (Nieuw-Middelland, Snellerpoort, Stationsgebied worden de komende jaren duizenden nieuwe woningen gebouwd. Het geld is bedoeld voor een goede bereikbaarheid. 

De maatregelen waar het om gaat, zijn een fietsverbinding tussen Nieuw-Middelland en de binnenstad, het aanpassen van de kruising Amsterdamlaan-Steinhagenseweg, een kwaliteitsverbetering van het fietsnetwerk direct ten noorden van het station en zogenaamde ‘mobiliteitshubs’. Dit zijn plekken waar je bijvoorbeeld overstapt van fiets op deelauto of van trein op deelfiets of -scooter en andersom. 

Verbinden
Wethouder Arjan Noorthoek (wonen) is blij met de bijdrage. “Deze bijdrage zorgt ervoor dat we De Poort van Woerden straks letterlijk kunnen verbinden met het centrum van de stad en dat verhoogt het woongenot voor de toekomstige inwoners. Het is heel fijn dat de rijksoverheid daaraan een bijdrage wil leveren.” 

Het geld dat Woerden ontvangt komt uit een pot van 7,5 miljard die het kabinet voor de komende 10 jaar beschikbaar stelt voor het bereikbaar maken van nieuwe grootschalige woningbouwlocaties. Om snel stappen te kunnen zetten, hebben de minister en staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat en de minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening  ’versnellingsafspraken’ gemaakt met regionale overheden. Het kabinet trekt nu circa 1,2 miljard euro uit voor de eerste 70 voorstellen die samen leiden tot realisatie en bereikbaarheid van circa 135.000 woningen binnen nu en de komende 5 jaar. 

Versnellingsafspraken
Om snel stappen te kunnen zetten, hebben de minister en staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) en de minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening (VRO) samen met regionale overheden versnellingsafspraken gemaakt. Het kabinet trekt nu circa 1,2 miljard uit voor de eerste 70 voorstellen die samen leiden tot realisatie en bereikbaarheid van circa 135.000 woningen binnen nu en de komende 5 jaar.

Floris Bakker

Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Derks Advocaten: al veertig jaar zacht op de persoon, hard op de inhoud Algemeen 15 aug, 15:20
Afbeelding
Opbrengst Montmartre voor Mantelmeeuw Algemeen 15 aug, 06:53
Afbeelding
Woerdense Vakantieweek stralend begonnen! Algemeen 14 aug, 12:01
Afbeelding
Buurtbus 524 sluit per 22 augustus beter aan op buslijn 120 Algemeen 14 aug, 11:51
Afbeelding
Het is bloedheet: Woerden zoekt het water op Algemeen 12 aug, 11:45
Afbeelding
Start herstelwerkzaamheden dijk in Snelrewaard: enige hinder voor watersporters Algemeen 12 aug, 08:12
Afbeelding
Van boer tot bord: ‘Proef het Groene Hart’ Algemeen 11 aug, 10:35
Afbeelding
Bestuurder onwel, met spoed naar ziekenhuis 112 10 aug, 09:19