Nel, Pim en Thijs van Rooijen
Nel, Pim en Thijs van Rooijen (Foto: pr)

Van Rooijen Speelgoed sluit winkel

Na ruim 45 jaar heeft Van Rooijen Speelgoed, voorheen Boekhandel van Rooijen, aangekondigd per 31 december 2017 de deuren te gaan sluiten.

Harmelen - De winkel aan de Dorpsstraat te Harmelen opende haar deuren in 1970, maar na de vele mooie jaren is het voor Pim en Nel van Rooijen tijd om het rustiger aan te gaan doen. Zoon Thijs van Rooijen is 11 jaar geleden de webwinkel ThysToys.nl gestart vanuit de winkel aan de Dorpsstraat, dit is zo explosief gegroeid dat het aanhouden van de dorpswinkel daar niet meer bij past.

"Wij richten ons liever op de online strategie vanuit onze grote vestiging in Woerden. Het spookte al langer door mijn hoofd om de winkel in Harmelen te sluiten, maar heb hiermee gewacht totdat mijn ouders er aan toe waren. Het is toch altijd hun lust en leven geweest. Het is nu tijd voor mijn ouders om meer van het leven te genieten. Dit kan niet zolang ze boven de winkel wonen, want dan is loslaten heel moeilijk", aldus Thijs.

Helemaal stilzitten kunnen Pim en Nel niet, zij zullen voorlopig nog betrokken blijven bij ThysToys.nl. Nel: "De verplichting is er vanaf, ik kan nu werken wanneer het mij uitkomt." Pim: "Ik blijf gewoon mijn dingen doen die ik al deed, jullie zullen mij gewoon in de ThysToys-bus zien blijven rijden."

Het team uit Harmelen zal zich bij het team in Woerden aansluiten. Het speelgoed wordt naar het magazijn in Woerden overgebracht en zal te koop blijven via de website ThysToys.nl. Speciaal voor de inwoners uit Harmelen wordt op dezelfde dag gratis thuisbezorgd, indien op voorraad en besteld voor 12 uur.

Meer berichten
Shopbox