Foto: pr

Terug naar de inhoud

Politieke column door Wout den Boer

Ik ben Wout den Boer, trotse inwoner van ons mooie Woerden. Vanuit die trotse gedachte ben ik 8 jaar geleden in de lokale politiek gestapt om me in te zetten voor het wel en wee van meer dan 50.000 inwoners. Maar wat je de laatste tijd veel hoort is dat inwoners moe (en ik druk mij voorzichtig uit) aan het worden zijn van 'de politiek'. Vaak hoor je dan "ze doen maar wat, en er wordt toch niet naar je geluisterd, enz".

Daar zou je uit kunnen opmaken dat men zo langzamerhand het vertrouwen in de politiek aan het kwijtraken is of misschien al kwijt is. Dat is een slechte zaak. Want 31 inwoners zitten als vertegenwoordiger van u in de gemeenteraad en brengen daar vele uren door met uiteenlopende standpunten maar met de beste intenties om het beste voor onze inwoners te bereiken.

Wat schort er dan aan? Hebben we het nog wel over de inhoud of is er te veel politiek gedoe? Mijn mening is helder. De juiste verdeling is een 80% inhoudelijke en 20% politieke benadering te zijn. Als ik zo hier en daar luister is het op dit moment andersom: veel herrie en procedureel gekeuvel maar te weinig resultaten voor onze inwoners. Hierdoor ontstaat er naar de inwoners toe een politiek rommelig beeld dat het vertrouwen in de gemeenteraad doet afnemen: 'ze doen maar'.

In de komende vier jaar wil ik u laten zien dat er raadsleden zijn die als eerste met u de inhoudelijke discussie voeren en er daarna een eigen politiek sausje er overheen gieten. Verschil moet er zijn, anders valt er ook niets te kiezen. In die laatste 20% zit uw politieke keuze. Ik wil zorgen dat inwoners zich meer herkennen en meer betrokken zijn bij de lokale politiek. Meer inhoud, minder ruis. Dat is het doel van mijn partij STERKWoerden: "het vergroten van de invloed van de inwoners op het politieke proces in de gemeente Woerden".

Meer berichten
Shopbox