• Al suppend langs de watertoren van Woerden.
• Al suppend langs de watertoren van Woerden. Foto: www.sportsaeck.nl

Suppend Woerden verkennen

Algemeen 1.223 keer gelezen

WOERDEN • Het is momenteel razend populair bij jong én oud: suppen, ook wel bekend als stand-up paddling. Vooral op warme zomerdagen zijn supboards niet aan te slepen. En dat merken ze goed bij Sportsaeck in Woerden. “Het gaat best goed”, glimlacht Marieke Stuiver. “Veel mensen in Woerden en omgeving vinden suppen leuk, dat hebben we wel gemerkt. De Singel is natuurlijk een ideale plek om het te leren én om de stad te ontdekken.”

Marieke was in haar oude woonplaats Harderwijk al begonnen met Sportsaeck. Toen ze in 2020 voor de liefde naar Woerden verhuisde, besloot ze haar bedrijf in deze stad voort te zetten en uit te breiden. Dat is aardig gelukt. Sportsaeck verhuurt vanuit een eigen locatie aan de Westdam supboards aan individuen en groepen. “Daarnaast verzorgen we (groeps)lessen, bedrijfsuitjes en kinderfeestjes.” 

Supvirus

Marieke hoeft het ook niet meer alleen te doen. Ze krijgt hulp van haar vriendin Meta Stouthart, die eveneens verslingerd is geraakt aan het staand peddelen. “Marieke heeft mij besmet met het supvirus”, lacht ze. “In de coronatijd kon je alleen buiten sporten en hebben we samen veel gesupt. Dat ging steeds beter. Inmiddels zijn we allebei gecertificeerd supinstructeur.”

Of suppen moeilijk is? Volgens Meta valt het mee, “maar je moet niet denken: ‘dat doe ik effe’. De basis van suppen is een goede houding en de plek van je voeten. Hierdoor krijg je controle over je board. En je moet weten hoe je de peddel vasthoudt. Als iemand hier komt suppen, geven wij altijd een korte instructie. Je kunt bij ons eventueel een strippenkaart voor vijf lessen nemen. Dan leer je de basistechnieken van het suppen.” 

Laagdrempelig

Het leuke aan suppen is volgens Meta dat het lekker laagdrempelig is. “Als beginner heb je het zo onder de knie en met een board kun je altijd het water op. En er is geen leeftijd aan verbonden. Je kunt van 8 tot 80 jaar suppen, mits je goed kan zwemmen.” Marieke denkt dat Woerden uit kan groeien tot ‘suphoofdstad’ van het Groene Hart. “Een rondje suppen op de Singel (zo’n 3 kilometer) is echt een belevenis. Vanaf het water zie je pas hoe mooi deze stad werkelijk is. Je peddelt onder andere langs het kasteel, het Brediuspark en het Defensie-eiland. Aan de Oostdam kun je aanleggen bij de trappen, om in de binnenstad een ijsje te halen. Je kunt eigenlijk altijd wel suppen, maar vooral met lekker weer is het genieten op het water.”

Floris Bakker

Erwin Westerlaken

Erwin Westerlaken, redactiecoördinator Het Kontakt-Altena

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Een loopplank kan de otter al helpen Nieuws 3 uur geleden
Afbeelding
Happy Fit 4U: het podium voor kinderen die anders zijn zakelijk 3 uur geleden
Afbeelding
Fietser gewond aan hoofd na val op Barwoutswaarder in Woerden 112 4 uur geleden
Afbeelding
Mobiele camera houdt omgeving Tulpstraat in de gaten 112 2 jun., 16:46
Afbeelding
Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. zoekt een speciaal thuis voor kat Bella Nieuws 1 jun., 14:09
Afbeelding
Leerlingen obs De Achtspong portretteren Tosca Menten Nieuws 1 jun., 13:51
Afbeelding
Fietsster raakt gewond bij aanrijding in Harmelen 112 1 jun., 13:40
Afbeelding
Zonnige 37e editie Triathlon Woerden (foto's) Nieuws 30 mei, 14:10