Columns

Column door Junior Brandenburg

In een vorig column-tijdperk, waarin wekelijks de lokale politiek de maat werd genomen door wijlen ons aller Frits, kon deze krant het af met één column en één columnist. Dat had wellicht te maken met het feit dat zijn mening al snel dubbel telde en niet gespeend was van terughoudendheid.

Na een periode van droogstaan en verstoken te zijn gebleven van vileine en scherpe schrijverij had men de bravoure om een stel 30-ers en 40-ers een kans te geven. Sindsdien mochten diverse columnisten zich wekelijks uit laten over wat hen zoal bezield.

Er is daarna tot grote hoogte en diepe dalen gestegen en gedaald. Dit met gevolg dat men weer wekelijks (schande) spreekt over wat in de krant staat.

Maar daar bleef het niet bij. Zo mogen lokale politici wisselend een column schrijven in de aanloop naar de verkiezingen van volgend jaar. Ook dat bleek overigens niet voldoende. Afgelopen week hadden we zomaar twee politieke columns.

En dat leek al heel wat, maar midden in de krant had collega Mirte opeens een hele pagina als column. En ik weet dat ik medeschuldig ben aan deze stortvloed van wekelijkse meninkjes en belevenisjes, maar dat het zo gierend uit de klauw zou lopen, dat had ik niet voorzien.

Ik wist mij er dan ook spontaan geen raad meer mee. Maar voor de radeloosheid echt vat kon krijgen, zag ik gelukkig dat de Woerdense Courant gewoon alvast een voorschot op de toekomst heeft genomen. Met vooruitziende blik heeft zij namelijk zorggedragen voor een mooi reservoir aan columnisten.

En dat kan wel eens verdraaid handig van pas komen als onze stadspoorten terugkeren. Immers zijn we dan ruim gesorteerd in allerhande columnisten die we als jaarlijkse traditie de stadspoort uit kunnen gooien.

Dat is niets minder dan een ondubbelzinnige steunbetuiging aan mijn meest recente geventileerde idee waar ik u ongevraagd me confronteerde.

En dat sterkt mij dan ook om onverminderd door te gaan en u allen, zolang ik door de redactie getolereerd wordt, weer een jaar lang lastig te vallen met mijn tweewekelijks gewauwel. En met die gedachte wens ik u allen een mooi, voorspoedig, prachtig, enerverend en succesvol nieuwjaar.

Meer berichten
Shopbox