Manouk Kortman krijgt de bal aangereikt van Dico Beijeman. FOTO: Ulco Wesselink
Manouk Kortman krijgt de bal aangereikt van Dico Beijeman. FOTO: Ulco Wesselink (Foto: Ulco Wesselink)

"Ik zal nooit extreem uitblinken"

Dit jaar is ze weer terug van weggeweest. Manouk Kortman staat weer in het eerste elftal van SDO/BlijWerkt. Een plek waarvoor ze zich door enkele tegenslagen heeft moeten worstelen. Vorig jaar maakte ze alweer haar opwachting, maar dit jaar is de inbreng van Kortman niet meer sporadisch te noemen.

Aan beide enkels is de speelster geblesseerd geweest en dat brengt een lastige periode met zich mee. "Vorig jaar heb ik drie maanden langs de kant gezeten en het jaar daarvoor heb ik drie wedstrijden in het eerste gespeeld toen ik ook geblesseerd raakte", benoemt ze het blessureleed dat haar niet bespaard is gebleven. Des te fijner is het dat ze weer terugkeert.

Onopvallendheid

Manouk Kortman is geen speelster die haar neus nadrukkelijk aan het venster drukt. Ze is niet de veel scorende spits, maar ook niet die bikkelharde, maar faire verdedigster waar iedereen het na de wedstrijd over heeft. Des te meer valt ze op door onopvallendheid. Elke wedstrijd staat ze in de basis en met haar ondersteunende kwaliteiten draagt zij haar steentje bij aan de teamprestaties die SDO/BlijWerkt dit seizoen levert.

Ontwikkelen

"Ik wil mijzelf nog wel meer ontwikkelen. Iets belangrijker worden, maar ook op het ondersteunende vlak moet ik nog wat sterker worden", vertelt Kortman. Het typeert haar persoonlijkheid in het veld. Zichzelf cijfert ze zich compleet weg om uiteindelijk andere mensen te laten renderen. Zij vormt het cement van het bouwwerk. Zonder speelsters zoals Kortman valt het team uiteen. "Ik merk wel dat ik me ook op het persoonlijke vlak aan het ontwikkelen ben. Het gaat wel steeds beter en ik merk ook dat ik mijn plekje heb gevonden. Ik zal nooit extreem uitblinken, maar mijn sterke punt is wel het ondersteunen van de rest", aldus de speelster.

Balen

"De periode was balen, maar dat heb ik nu wel achter mij gelaten. Ik ga er ook vanuit dat ik nu niet meer zo snel geblesseerd raak. Vorig jaar is, ook door dingen op het persoonlijke vlak, niet zo'n lekker jaar geweest voor mij. " Vanuit de lastige periode die zij heeft gekend heeft ze steun ervaren en daarin toont de club zich andermaal een grote familie.
Iedereen hoort er bij en ook Kortman wordt gewaardeerd om wat ze laat zien. "Het hele team is er altijd zowel het eerste als het tweede. Je kan er altijd terecht en je kan het altijd aangeven wanneer je niet zo lekker in je vel zit. Wat dat betreft is het een grote vriendengroep."

Meer berichten
Shopbox