Afbeelding
Foto: Johan Weggeman

Zu Hause op vakantie: een vleugje Woerden in Oostenrijk

Algemeen 1.739 keer gelezen

WOERDEN/UTTENDORF • Weldadig, gezellig, gezien en gehoord worden als gast. Al eens geweest in Pension Zu Hause in Uttendorf Oostenrijk? Het is de moeite waard.
Het is maandagmiddag als we aankomen bij het pension van Annemijn ter Wee en Jeroen Zwetsloot aan de Kinostrasse 16 in Uttendorf, niet ver van Mittersill in de richting van Zell am See. Vier jaar geleden verlieten ze Woerden om hier hun droom waar te maken en op In de Buurt vertellen ze geregeld over hun belevenissen. We zijn met z’n zessen en hadden ergens in mei geboekt. Er was nog plek. “Mensen zijn wat later met boeken, zijn nog wat voorzichtig”, aldus Annemijn. Gelukkig is het steeds volgeboekt, iedereen heeft na Corona wel weer zin om met vakantie te gaan. Wij ook.

Gastvrijheid

De eerste avond eten we er in ieder geval, daarna zien we wel, zo hadden we van tevoren bedacht. Dat we het jammer zouden vinden dat we er twee avonden niet konden eten, hadden we niet kunnen bedenken. Jeroen is kok en weet van ieder gerecht iets smaakvols te maken en hij leert het Annemijn ook. Iedere avond een driegangenmenu alsof je in het beste restaurant van het dorp te gast bent. Zelfgemaakt(e) ijs en jam. Speciale wensen? Vegetarisch? Geen probleem, ze serveren het met plezier. Het is uit eten met een huiselijke twist.

Er zijn velen die zeggen gastvrijheid hoog in het vaandel te hebben staan, soms is het niet meer dan een marketingkreet. Hier ervaren we gastvrijheid echt. “Voor jou even een apart soepje zonder ui. Even een wasje doen? Dat kan. Morgen. Wat zijn de plannen vandaag? Die wandeling past misschien wel bij jullie. Hebben jullie vandaag nog iets nodig? Als je de top hebt gehaald, stuur even een foto, leuk voor andere gasten en om te delen.” Twee dames die een bekende uit het dorp even willen uitnodigen? Geen probleem, er is een aparte kamer om even bij elkaar te zitten.

Kopje koffie met ‘kuchen’

Als we vernemen dat Jeroen de volgende dag jarig is, besluiten we een slinger op te hangen en te zingen bij het ontbijt als de andere gasten weg zijn want hij vindt het eigenlijk niet zo leuk, begrepen we van Annemijn. Maar toch. Als we later zorgen voor iets lekkers bij de koffie, onderbreken ze hun dagelijkse werkzaamheden voor een gezamenlijk kopje koffie met ‘kuchen’. Het is gewoon erg gezellig en onze gastvrouw en -heer zijn ook nog eens zeer onderhoudend. Een plagerijtje? Ook altijd leuk.

Niet altijd alles zit mee en zakelijk zijn ze ook, maar de gastvrijheid blijft. Zo bouwen ze de kamers gewoon om als blijkt dat een gezin dat had aangegeven met twee baby’s te komen, twee kinderen van 11 en 15 blijkt te hebben. “Toen hebben we de babybedjes maar weer opgeborgen en andere bedden opgemaakt. Mensen vullen bewust of onbewust iets verkeerd in op booking.com. Nu kost het uiteraard meer.”

We zijn er negen nachten gebleven en van hieruit kun je in de zomer heerlijk bergwandelen, in de winter skiën, en allemaal leuke en interessante activiteiten doen om daarna weer thuis te komen.

Nieuwsgierig? Kijk op www.pension-zuhause.com.

Winny van Rij

Karl Flieger

Bureauredacteur Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Julia Groen en Gwenn Hoogenboom spraken met Joke de Wissel (foto). Zij is een van de organisatoren van het plaatsen van een monument ter nagedachtenis aan de in 1943 overleden bemanning van een neergestorte Britse bommenwerper bij de boerderij van haar grootouders.
Fotoproject 'Conflict' in Woerdense Petruskerk Nieuws 10 uur geleden
• Hester Korver van de Woerdense Vakantieweek en Kasper Tappel van BPA.
BPA komende drie jaar sponsor Woerdense Vakantieweek Zakelijk 14 uur geleden
• Sven van der Plank van Siveo '60.
Siveo '60 bijna veilig: 'We moeten vooral niet gaan rekenen' Sport 14 uur geleden
• Birgitte van Hoesel in de Wereldwinkel aan de Havenstraat.
Wereldwinkel Woerden bestaat 45 jaar: 'Wie hier iets koopt, draagt bij aan een betere wereld' Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 14 uur geleden
• Padel2Go-locatie.
Woerden krijgt indoor padelcentrum met zes banen Zakelijk 24 apr, 16:34
• Kermis op het Exercitieveld in Woerden.
Jongen (14) beroofd en mishandeld op kermis in Woerden 112 24 apr, 14:47
• Mevrouw Van Doorn-Verstoep met de burgemeester.
Burgemeester Woerden bezoekt 102-jarige inwoonster Nieuws 24 apr, 14:14