• Jan van Duuren, secretaris van stichting Nationaal Veteraan Treffen.
• Jan van Duuren, secretaris van stichting Nationaal Veteraan Treffen. Foto: Paul van den Dungen

30e editie Nationaal Veteraan Treffen op Woerdense Exercitieveld

Algemeen 1.139 keer gelezen

WOERDEN • Klassieke motoren, scooters en bromfietsen vullen komende zaterdag 24 september het Exercitieveld in Woerden tijdens de 30e editie van het Nationaal Veteraan Treffen.

Secretaris Jan van Duuren van de stichting Nationaal Veteraan Treffen is blij dat het evenement na twee jaar weer plaats kan vinden. “Van 09.00 tot 17.00 uur zijn de toegangspoorten voor zowel de deelnemers als het publiek geopend. De toegangsprijs is 5 euro en kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. Deelnemers met voertuigen van 25 jaar en ouder hebben eveneens gratis toegang.”

Jan kent de programmering uit zijn hoofd en weet enthousiast te vertellen dat om 10.00 uur de officiële opening is van het evenement. “Er volgen een paar toespraken en een memorial voor Eric Albers die op 21 mei jongstleden op 69-jarige leeftijd overleed. Hij was vanaf de eerste editie bij dit evenement betrokken. De laatste jaren verzorgde Eric de pr en was hij actief als veiligheidscoördinator.”

Kaasrit
Met een kanonschot zal één van de Woerdense wethouders de Kaasrit starten. Dit is een toertocht die in de jaren vijftig van de vorige eeuw vanuit Woerden werd verreden. De route voor zowel motoren als bromfietsen van 25 jaar en ouder loopt voor de beide deelnemers zoveel mogelijk parallel. Dit jaar gaat de rit vanaf Woerden via Papekop, Oudewater en Driebruggen weer terug naar Woerden.

In de ‘paddock’ op het veld is een hapje en drankje verkrijgbaar en zorgt het trio The Weepers voor muziek. Verder is er een onderdelenbeurs en zijn er presentaties van verschillende merkenclubs. Te denken valt aan Berini, Sparta, Triumph, Ariel, Indian, BSA, Puch, Zundapp en Kreidler.  

Titel
Vanaf de eerste editie in 1990 tot en met 1998 heette het evenement ‘Nationaal Veteranen Treffen’. Iedereen weet inmiddels dat de titel ‘veteranen’ een volslagen andere betekenis heeft. Vanaf 1999 wordt dan ook op posters en flyers de naam ‘Nationaal Veteraan Treffen’ geschreven.

Op het sfeervolle Exercitieveld komt al dit klassieke materiaal het beste tot zijn recht. Iedereen kan de vaak waardevolle en gekoesterde voertuigen uitgebreid bekijken, terwijl de eigenaars er graag meer over willen vertellen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Gasleiding geraakt bij tuinwerkzaamheden in Harmelen 112 7 uur geleden
Afbeelding
Alcoholcontrole Woerden zorgt voor ergernis 112 7 uur geleden
Afbeelding
Blouse vwo-leerling Minkema College te zien op TextielPlusFestival Algemeen 6 okt, 14:57
Afbeelding
48e editie van Oktoberfest op Exercitieveld in Woerden Algemeen 6 okt, 14:27
Afbeelding
Je eerste auto kopen? Deze 4 dingen moet je regelen advertorial 6 okt, 10:55
Afbeelding
Actieve back die wel een gokje durft te wagen Sport 6 okt, 10:42
Afbeelding
Knappe overwinning Sportlust ‘46 bij Barendrecht Sport 6 okt, 10:38
Afbeelding
‘Wapperende regenboogvlag voelt als erkenning’ Algemeen 6 okt, 10:31