• Loco-burgemeester Arjan Noordhoek en kaasmeester Cees Verburg openden het 'wereldse' kaasplateau door een kaas door te snijden en een lint door te knippen.
• Loco-burgemeester Arjan Noordhoek en kaasmeester Cees Verburg openden het 'wereldse' kaasplateau door een kaas door te snijden en een lint door te knippen. Foto: Paul van den Dungen

Grootste kaasplateau ter wereld in Woerden

Algemeen 2.223 keer gelezen

WOERDEN • Woerden heeft sinds vrijdag een bijzonder wereldrecord in haar bezit. Op het Kerkplein stond een kaasplateau van maar liefst 12 meter lang en 3 meter breed, met daarop 175 soorten kaas. Het geheel woog 2.716 kilo: goed voor een plek in het Guinness Book of Records.

Het oude record stond op naam van het Amerikaanse Madison en werd vier jaar geleden gevestigd. Daar wisten kaasboeren 147 soorten kaas van in totaal 2.013 kilo bij elkaar te krijgen. Dat kan beter, dachten ze in Woerden. 

De kaascommissie van het Agrarisch Centrum Woerden (onder leiding van Cees Verburg van Verburg Kaas) nodigde kaasondernemers uit om kazen aan te leveren, om zo het wereldrecord te verbreken. 

Doorsnijden
Nadat eerst de verzamelde pers een kijkje mocht nemen, kon de notaris het verlossende woord geven. Loco-burgemeester Arjan Noordhoek en kaasmeester Cees Verburg openden daarna officieel het ‘wereldse’ kaasplateau met het doorsnijden van een kaasje en het lint.

Bezoekers konden hierna voor een bedrag van 10 euro een exclusief ‘Woerden 650 kaasplankje’ kopen waarmee zij langs het kaasplateau konden lopen om hun kaasplankje te vullen. Daarbij was een glaasje port inbegrepen. Bij het kopen van een kaasplankje kregen de mensen een stempel op hun hand, waarmee ze nog een tweede keer hun plankje konden vullen.

Tijdens het evenement kwamen Linda van Dijk en Wesley Boom uit Zoetermeer een kijkje nemen bij de kaasplank. Zij waren net in het huwelijk getreden in het Stadsmuseum.

Paul van den Dungen 

• De kaasplank was gevuld met met 175 soorten kaas en woog 2.716 kilogram.
• Het kersverse bruidspaar Linda en Wesley Boom-van Dijk nam een kijkje bij het kaasplateau.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
IJsbaan op Kerkplein Woerden op 3 december open Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Nachtbrakers gezocht in Woerden Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Meer Woerdenaren moeten steun krijgen om energierekening te kunnen betalen Algemeen 25 nov, 15:46
Afbeelding
Dance Academy Woerden opent deuren nieuw pand Algemeen 25 nov, 11:39
Afbeelding
Stadshart Woerden speelt voor Sinterklaas Algemeen 25 nov, 11:36
Afbeelding
‘Polder Reijerscop meest geschikt voor plaatsing windturbines’ Algemeen 25 nov, 11:04
Afbeelding
Petruskerk in Woerden kleurt oranje in strijd tegen geweld tegen vrouwen Algemeen 24 nov, 14:55
Afbeelding
Column Mirte Damen: Bakkerij De Leeuw Algemeen 23 nov, 14:38