• Koren zingen op het Kazerneplein.
• Koren zingen op het Kazerneplein. Foto: Hans Pieters | HaPe media

Korenfestival op Woerdens Kazerneplein

Algemeen 1.448 keer gelezen

WOERDEN • Acht zangkoren uit het Groene Hart staan zaterdag 8 oktober afwisselend op het podium tijdens het Korenfestival op het Kazerneplein in Woerden.  

Het (gratis toegankelijke) festival is een initiatief van De Mantelmeeuw, de stichting die mensen in hun laatste levensfase ondersteunt. De terminale zorg door vrijwilligers gebeurt bij mensen thuis en in het hospice aan de Woerdense Meeuwenlaan. De Mantelmeeuw organiseert het Korenfestival om de paar jaar om mensen te verbinden door muziek. 

Burgemeester Victor Molkenboer, tevens ambassadeur van De Mantelmeeuw, zal het festival om 10.30 uur openen. Hierna zijn er optredens van de koren Sterk Spul, Rhythm & Friends en Decolores op het podium. ’s Middags kan het publiek genieten van popkoor ’t Klooster, het koor Ludiek, vocalgroup Lsia, popkoor Njoy en het zeemanskoor Bravour. 

Eigen repertoire
De koren zingen elk hun eigen repertoire. Dat varieert van wereldmuziek tot zeemansliederen, van pop en musicalliedjes tot gevoelige ballads. Het Korenfestival eindigt rond 17.20 uur met een samenzang met het publiek en de aanwezige koren.

Rondom de kooroptredens is op het Kazerneplein nog meer te beleven. De restaurants rond het Kazerneplein zetten zitjes klaar, waar de bezoekers van het festival een drankje kunnen bestellen. Tevens staat er een kraam waar informatie is te vinden over het hospice en de thuiszorg door Mantelmeeuw-vrijwilligers. Ook zijn er leuke unieke kunstwerkjes te koop, speciaal voor De Mantelmeeuw gemaakt door kunstenaars van de Woerdense Kunstkring. 

Vrijwilligers van De Mantelmeeuw lopen door het Woerdense centrum om mensen te interesseren vriend te worden van het hospice. De Mantelmeeuw is voor de financiering van haar werkzaamheden afhankelijk van vrijwilligers, donaties en sponsoring.

www.demantelmeeuw.nl

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
IJsbaan op Kerkplein Woerden op 3 december open Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Nachtbrakers gezocht in Woerden Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Meer Woerdenaren moeten steun krijgen om energierekening te kunnen betalen Algemeen 25 nov, 15:46
Afbeelding
Dance Academy Woerden opent deuren nieuw pand Algemeen 25 nov, 11:39
Afbeelding
Stadshart Woerden speelt voor Sinterklaas Algemeen 25 nov, 11:36
Afbeelding
‘Polder Reijerscop meest geschikt voor plaatsing windturbines’ Algemeen 25 nov, 11:04
Afbeelding
Petruskerk in Woerden kleurt oranje in strijd tegen geweld tegen vrouwen Algemeen 24 nov, 14:55
Afbeelding
Column Mirte Damen: Bakkerij De Leeuw Algemeen 23 nov, 14:38